00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

מרק רגל תימני

מרק רגל תימני
 

איזה קור ...

האיי קיו שלי ממש קופא .

אני כבר מחכה שיתחמם קצת בחוץ  כי קור לא עושה לי טוב.....

אז בגלל מזג האוויר האנטרקטי שפקד את אזורנו החלטתי היום להביא בפניכם את ה-מרק בה"א הידיעה: מרק רגל תימני.

מרק רגל מהביל ופיקנטי שמסלק במחי יד כל שביב של כפור.

איך אני בשבילכם?

כפרה אמיתית , אתם צודקים ...

 

 

 

אז לא, לא התחרפן לי השכל בפתאומיות (אצלי זה ברגיל, אני מבקשת...), אבל אחרי הפוסט של החילבה   קיבלתי 12 פניות עם בקשה אחת : מרק רגל, אז בחייאתק, אל תאשימו אותי, זה אתם ! הפעם אתם אשמים !

מי לעזאזל רוצה לאכול מרק רגל בקיץ ?

נדפק לכם השכל ?

את המרק הזה שאתם רואים פה הכנתי בשיא החורף , לפני כשמונה חודשים.

מזל ששמרתי את התמונות במחשב, אחרת מאיפה הייתי מביאה לכם עכשיו מרק ועוד מרק רגל ...

וואלאק אתם משו-משו ... ואח"כ עוד אומרים עליי שאני הרבנית קוק ...

 

אז רציתם?

קיבלתם !

 

 

ברמת העיקרון מרק רגל תימני  הוא מרק פשוט ומורכב ממים, תפ"א,  בצל,  חאווייג` ועצמות רגל .

למתכון הזה אפשר להוסיף כל מה שאוהבים , שעועית לבנה, חיטה, וכל ירק מרקי אהוב.

אפשר להסתפק בתיבול של חאווייג` בלבד, אני אישית אוהבת לשחק עם התבלינים ולהוסיף עוד כמה תבלינים ארומאטיים (אבל במידה, הדיוק פה קובע).

למרק הזה יש מיליון אינטרפרטציות, זוהי האינטרפרטציה שלי  (כתבתי את שלבי ההכנה כמה שיותר במפורט , אבל שוב, מדובר במרק מהיר הכנה, רק שלוקח לו זמן להתבשל)....

בבקשה :

 

 

 

מרק רגל תימני :

 

חומרים :

8 פרוסות  של רגל פרה  (רצוי עם מוח עצם)

3-4 גידים  (אפשר לוותר, אבל יותר מסתם מומלץ)

3 בצלים גדולים

8-10 שיני שום

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

1-2 כפות רסק עגבניות (אפשר לוותר)

1 שורש פטרוזיליה  (שלם וקלוף)

1 שורש סלרי (שלם וקלוף)

7-8 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לשניים

10 כוסות מים רותחים (או לפי הצורך)

2 כפות שמן

תבלינים :  חאווייג`  מאיכות טובה , כמון ,  פלפל שחור , מלח, קורט סוכר, מעט זעפרן (או כורכום)  , הל, 2-3 כדורי פלפל אנגלי , קצת זרעי כוסברה טחונים.

1 כף אבקת מרק עוף (אפשר לוותר).

 

להגשה : מיץ לימון וחילבה, או לימון ומי שאוהב : כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

 

אופן ההכנה :

 

  1. שוטפים את עצמות הרגל והגידים , מכניסים אותם לסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות לאחר הרתיחה , מכפים את הקצף שנוצר, מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה הזאת עוד כ- 3-4 פעמים (פעולה זאת מסלקת את כל הלכלוכים, השומנים והקצף שנוצר בבישול עצמות רגל והגידים). אח"כ אני מורטים עד כמה שאפשר עם פינצטה את השערות שעל הרגל (על הגידים אין שערות)  .  אפשר לוותר על השלב הזה, אבל אישית אני חושבת שאם רוצים מרק צלול זה חשוב.
  2.  אני משתמשת בתבלינים שלמים (הל וזרעי כוסברה) ולכן אני מתחילה בכתישתם במכתש ועלי (אפשר לטחון אותם במטחנת תבלינים), אפשר לקנות תבלינים טחונים ואז השלב הזה נחסך.
  3. קוצצים את הבצלים לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם השמן עד הזהבה קלה. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים . מוסיפים את קוביות העגבנייה והרסק ושוב מערבבים.
  4. מוסיפים את הרגליים , שורש הסלרי והפטרוזיליה (שלמים, כי נסלק אותם בהמשך), המים הרותחים  (עד פעם וחצי מגובה העצמות, או עד קצה הסיר).
  5. מוסיפים את התבלינים  (עם התבלינים יש להיזהר, לא לשים הרבה, אלא טיפין טיפין ובכל פעם לטעום ולתקן תיבול).
  6. מביאים לרתיחה על הגז ומבשלים על אש בינונית למשך כשעה  ותוך כדי מכפים את הקצף שנוצר (ואני גם מדי פעם מסירה את השומנים שניגרים מהרגל , כי אני לא אוהבת כל כך הרבה שמן).
  7. כעת ממשיכים לבשל באחת משתי הצורות : או על אש קטנה על הגז למשך כ5-6 שעות (עד לריכוך מוחלט של העצמות והגידים שמקיפים את העצם) , או בדרך השנייה : בישול בתנור, כלומר : אחרי שעת הבישול הראשונה על הגז אני מכסה את הסיר (אם הידיות לא עשויות מחומר עמיד אני עוטפת אותן בכמה שכבות של רדיד אלומיניום) ומכניסה לתנור לבישול ממושך בחום 180 מעלות עד שהרגליים מוכנות. מה שחשוב בשתי השיטות זה המים, כי צריך  מדי פעם להוסיף מים  (רותחים) כך שבכל העת  העצמות יכוסו לחלוטין בנוזל.
  8. בחצי השעה האחרונה לבישול אני מכניסה את תפוחי האדמה החתוכים ומבשלת שוב עד לריכוכם .
  9. זהו, השלב הכמעט סופי הגיע : דבר ראשון :  מסלקים את  שורש הסלרי והפטרוזיליה (זה רק לטעם) ,  וכעת : טעימה, תיקון ותיבול . הטעם הסופי צריך להיות פיקנטי במידה ומתובל בצורה כזאת שנטעם את  החאווייג` והכמון. כל שאר התבלינים הם רק בני לוויה ...
  10. מגישים בצלחת : מרק עם רגל אחת ותפוח אדמה וליד  : כף של  חילבה  (אם אוהבים) ו/או : מעט מיץ לימון וכוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

זהו !

 

 

 

וכעת לעוד חוב אחד שאני חייבת : תגובתו של העקרוט מהחילבה...

לקח לו זמן לכתוב, אבל הוא כתב גם כתב...קיבלתי רשות להעלות את תגובתו כאן אצלי , אז בבקשה :

 

אריאלה היקרה.

אין לי מילים. הכנסת לי באימאימא שלי.

יצאת גדולה מהחיים (ואני לא מתכוון לזה שאת שמנה חלילה).

תודה רבה, שיכנעת אותי, מבחינתי  את תימנייה אסלית.

חשבתי שאצליח להפיל אותך , כי  חילבה  זה באמת משהו שרק מי שמתוך העדה אוהב, אבל את שיחקת אותה. גם אשכנטוזית וגם יודעת לבשל אסלי.

אז זהו, את יכולה לרשום אותי בספר המעריצים שלך.

אני חושב שבעלך בר מזל שהוא התחתן איתך ואני בטוח שעוד כמה גברים (או גברברונים כמו שאת קוראת להם) יסכימו איתי.

אז אני מאחל לך רק הצלחה, אני נשאר פה לראות את ההצלחה הזאת.

רוני.

 

אז רוני כפרה עליך, כמה דברים לי אליך :

קודם כל שלא תעיז להגיד לי שאני גדולה מהחיים כי יש לי בעיה נפשית עם המילה :"גודל".

דבר שני – האמן לי שגם אשכנטוזים יודעים לבשל, ולא אשקר, אישית אני חושבת שאין על הבישול המזרחי לגווניו ועדותיו., אבל גם כשרונם של האשכנטוזים אינו מוטל בספק.

באופן אישי אני אוהבת אוכל מתובל וזה מה שבעצם אני עושה.

טועמת, מעיזה, משחקת, מקמבנת ...

זה בסוף משתלם .

וכעת לעניין ספר המעריצים : צר לי, לא אוכל לרשום אותך, כי אין לי כזה ספר.

אני לא מאמינה במושג : מעריצים.

הערצה? על שום מה?

ועוד אותי ?

עזוב אותי באמש`ך ... הערצה עאלק ...

אל תעצבן אותי עכשיו !

ובנוגע לבעלי : אני הולכת להראות לו עכשיו את מה שכתבת.

נשבעת לך שאני מנסה 18 שנים לשכנע אותו שהוא זכה , אבל משום מה הוא לא משתכנע ואולי המסר הזה שלך יעזור ...

בכל מקרה תודה כפרה על הכל , הרמת לי להנחתה ואני שמחה שכך כי אני אוהבת אתגרים.

ועכשיו עוף לי מהעיניים .... אין לי זמן בשיט היום , אני עוברת דירה בעוד פחות מחודש ולא רק שאין לי ארגזים, אני אפילו לא יודעת לאן, אז...

 

 

 

וגם אתם ... גם אליכם אין לי זמן , אז יאללה ביי .

 

אגב, עוד לא עניתי לכל המסרים והמיילים (גמרתם לי ת`צורה  עם הדאגה הזאת שלכם). נשארו לי עוד משהו כמו מאה ומשהו "מכתבים" , אז שוואייה שוואייה ... אגיע לכולם, אבל סבלנות, טוב?

מה שכן שתדעו שאני מתה עליכם.

כמו שבכל תגובה אתם גורמים לי להתמוגג מנחת, כך עם כל מסר ומייל וטלפון .

אתם באמת גדולים מהחיים, שתדעו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת