00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגיות גבינה מלוחות נחטפות!

אחרי כל המתוק הזה שאכלנו בימים האחרונים, הגיע הזמן להכניס משהו מלוח לפה, לא?
עוגיות מלוחות זה יופי של חטיף שתמיד כייף שיש בבית. זה נחמד לקחת בתיק כשיש נסיעה ארוכה, לארוחת בוקר במשרד, או סתם לנישנוש כשהבטן מקרקרת ולא ממש יודעים מה להכניס לפה. אז לפעמים זה עוגיות עבאדי ולפעמים העוגיות הטעימות האלה.
אז נכון שזה לא ממש דיאטטי אבל זה טעים!!  וזה נחטף.
המתכון התגלגל אלי מאחותי שמכינה עוגיות ועוגות מעולה! וכשיש לה מתכון שהוא קל להכנה וכ"כ טעים, אני חייבת לנסות ולהביא אותו גם לכאן, אליכם, שנשמין ביחד .
 
 עם העוגיות האלה אפשר לאלתר ולשחק איך שאוהבים - להחליף את סוגי הגבינות לגבינות קשות אחרות, לוותר על הקצח ולהוסיף יותר שומשום - או הפוך, להוסיף קימל, או גרגרי אניס..... איך ומה שבא.
 
עוגיות גבינה מלוחות נחטפות!
 
מצרכים:
4 כוסות קמח רגיל (אפשר 2 רגיל ו-2 מלא)
3 כפות שבבי תערובת בצלים מיובשים (או 3 כפות אבקת מרק בצל)
1/4 כוס קצח
1/2 כוס שומשום
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת (אני השתמשתי בעמק לפיצה)
1/2 כוס פרמזן (או קשקבל)
1/3-1/2 כוס חלב
200 גר` חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
 
 
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בקערה (את החלב לשים בשלבים ולחוש את מרקם הבצק), מערבבים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח מאד, חותכים למלבנים/ריבועים ע"י גלגלת מסולסלת או סכין, מסדרים על תבנית מחופה נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דק`.
 
לאחר שמתקרר להעביר לקופסא אטומה.
 
 
 
 
רצוי לשים לידן שומר, אחרת לא מפסיקים לזלול
 
שבוע חורפי ונפלא לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

87 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת