00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

עוגת אגוזים וקוקוס - "עוגת קפה"

 

 
 
 
סיפור או מתכון?
קודם לסיפור הקצרצר.
 
הוזמנו לקפה ועוגה אצל חברים. עוגת קפה, נקראה העוגה.
תוך כדי טעימה והתמוגגות מצירוף כל המרכיבים יחדיו: הקפה, היין, הקוקוס, שמנת מתוקה, אני כבר מבקשת עט ודף.
כשהלכו להביא לי את הספר על מנת להעתיק מתכון מדוייק, צחקתי.
כי את הספר הזה יש לי בבית. רק שאף פעם לא הגעתי אל העוגה הזו.
 
היא נקראת עוגת אגוזים וקוקוס מתוך הספר "עוגות לכל עת" של נירה שוייאר

 

 1/2 כוס סוכר

6 חלמונים

3 כפות יין

קורט מלח.

להכניס את כל החומרים לקערה גדולה. לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה, אוורירית.

 1/2 כוס קמח,

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית אבקת קפה נמס

1 כוס קוקוס

3/4 כוס אגוזים קצוצים גס

100 גרם שוקולד מריר מגורר על פומפיה גסה.

לערבב את החומרים היבשים בנפרד. להוסיפם לתערובת ולבחוש עד שמתקבל בצק אחיד.

 6 חלבונים

1/2 כוס סוכר.

להקציף את החלבונים בקערה בינונית. כאשר מתחיל להווצר קצף, להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש. להוסיףאת הקצף לבצק בתנועות עטיפה. לצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.

לאפות בחום בינוני 50-60 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.

1/2 כוס קפה נמס - משקה מוכן

לשפוך על העוגה האפוייה בעודה חמה. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ-15 דקות.

 1 שקית שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית קפה נמס

להקציף במהירות לא גדולה, עד שמתקבלת קצפת גמישה. למרוח את הקצפת על העוגה, לכסות אותה ולשמור במקרר.

 

זו  שלעם טעם אלוהי. לא לוותר על ה-  וכל מה שצריך להכניס בפנים. לא לזייף בכלל ולמצוא שום מרכיב במקום, מובן שאני מאחלת לכם  אם אתם מחליטים להכין.

קצת השקעה. קצת מורכב אבל שווה את הטעם. המרקם של עוגת הטורט עם האגוזים, הקוקוס והיין, וקצפת קפה מעל, מטיסה אתכם לשחקים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת