00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פרסבורגר פרג

 
 
לפעמים חלומות מתגשמים.
גם חלומות בתחום הקולינריה.
קישור למתכון להכנת הפרסבורגר שמור אצלי במועדפים כבר יותר מארבעה חודשים.. כל פעם כשאני נתקלת בקישור אני מבטיחה לעצמי שהנה... היום אני הולכת להכין.
את טעם הפרסבורגר מכירה רק מאלו שנמכרים בחנות עם עטיפת הצלופן. יש דברים שלא העזתי מעולם להכין. כאילו הם שמורים רק לקונדיטוריות.
 
עם ההודעה של אורחים שמגיעים מחר לקפה ועוגה, הגיעה העת להכין.
 
המתכון המקורי שעליו מבוסס מתכון זה הוא של מיקי שמו.
 
התחלתי להכין, כמובן כמו שכתוב במתכון ותוך כדי, עשיתי מספר קטן של שינויים אישיים שהתבקשו. אני מקווה שהתוצאה תהיה טובה. (כותבת את המתכון עוד בזמן שהבצק נח לו במקרר).
 
הכנת הבצק
שלב ראשון : 1 ביצה, 90 גר` אבקת סוכר, גרידת לימון, כף תמצית וניל, מערבבים את החומרים האלו בקערה.
 
שלב שני - מערבבים בקערה נוספת את החמאה - המומסת. במתכון המקורי, 300 גר` חמאה. אני שמתי 200 גר` בלבד. (אני המסתי 30 שניות במיקרו). במקור, מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה. אני העדפתי להכין הכל ידנית.
 
שלב שלישי - מערבבים בקערה נוספת 3 וחצי כוסות קמח, ו-10 גר` שמרים. (לאחר איחוד החומרים, ולמרות שהקפדתי לדייק, המרקם יצא מאד נוזלי ולכן הוספתי עוד חצי כוס קמח. כדאי להתחיל עם שלוש וחצי כוסות ולראות איך מתקבל).
 
מאחדים את הבצק:
1. את החומרים בקערה הראשונה (שלב` א`) מוסיפים לחמאה ומערבבים יחדיו.
2. לקערה זו, מוסיפים את הקמח והשמרים המעורבים בהדרגה ולשים את חומרי הבצק עד לשלב שהכל מתאחד יחדיו לבצק אחיד וחלק ולא יותר. למרות שיש חשק להמשיך לשחק עם הבצק כי המרקם של הבצק נימוח לחלוטין כמו בצק סוכר (זה בשל אבקת הסוכר שהופכת את מרקם הבצק לפלסטלינה משובחת), רצוי להפסיק בשלב זה ולהכניס את הבצק למנוחה במקרר למשך הלילה.
 
- לישת יתר מתחילה להתסיס את הבצק בשל השמרים שבו -
 
בינתיים מכינים מלית
1 ורבע כוסות חלב
50 גר` חמאה
גרירת לימון מלימון שלם
1 כף דבש

3 כוסות פרג טחון, טרי
4 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
1 ביצה

אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים חלב, סוכר, חמאה, גרירת לימון ודבש.
2. מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, אגוזים וצימוקים.
3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות או יותר אם צריך  ומוסיפים את הביצה.
.
 
 
אפשר להכין את תערובת המילוי מראש ולקרר במקרר עד שלב האפייה.
 
אופים במשך עשרים דקות על חום של 190 מעלות.
 
סיימנו להכין.
יש פרסבורגר תוצרת בית. סוף סוף הפרסבורגר יצא מהתנור והוא לא רק בצד שמאל של הקישורים משמאל.
 
 
הערות: מסתבר שכן. צריך להצמד למתכון בדיוק כפי שמיקי  שמו הביא. לא להוסיף בשום אופן קמח אפילו שהבצק דליל. כי הוא מתקשה כשהוא נח לו במקרר.
בקשר לפרג - אם קניתם פרג לאחסן רק במקפיא. פרג שנשאר בחוץ הרבה זמן, מאבד מהארומה שלו וגם מתחיל לקבל טעם של מרירות.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת