44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מרק מונגו מרק פיליפיני

מרק מונגו מרק פיליפיני

מרק מונגו מרק פיליפיני



  Balatong
מונגו הם נבטים ירוקים



נבטים הם זרעים או גרעינים שהוציאו שורש, גבעול או עלים. הזרע מורכב מקליפה חיצונית, חומרי הזנה ונבט. כשהזרע יבש ניתן לשמור אותו במשך זמן רב.
תהליך ההנבטה מתבצע כאשר מתקיימים תנאים מתאימים התלויים בטמפרטורה,אור,לחות ואוויר. ניתן להנביט זרעים באדמה או במים.   
בתהליך ההנבטה, מתעוררים לחיים אנזימים הפועלים בתוך הזרע בכדי לבצע פירוק של חומרי המזון המצויים בו.   רק כאשר המזון בזרע מתחיל להתפרק, הוא מסוגל לנוע בתוך נוזלי הגרעין
ולצמוח.
ישנם סוגי נבטים רבים. בפיליפינים משתמשים ב- נבטי שעועית שהם קוראים להם מונגו,
הם מכילים חלבון איכותי ומאוזן שמכיל 19 חומצות אמינו, מונעי חמצון, אנזימים פעילים, כולין,   (A 1, B2, B3, B12, C, E), ומינרלים כמו: סידן, ברזל, אשלגן,זרחן ומגנזיום  וויטאמינים ברי ספיגה המסייעים לתחזוק ולבנייה של הרקמות. בנבטי השעועית מצויים חומרים שמגוננים מפני סרטן ראות ושד.

ככל שבוחנים טוב יותר את תרבות המזון,מתברר שהמזון ודרך האכילה של הפיליפינים ובכלל במזרח בריאה.  ללא בדיקות מעבדתיות.

ערוב מזונות כמו ירקות דגים ואורז שהם הנפוצים ונגישים גם לעניים מספקת להם את אבות המזון הנדרשים ובכך מראה שיש לנו הרבה מה ללמוד מדרך אכילתם.

מרק מונגו

החומרים:
סיר
500 גרם מונגו
500 גרם תרד      או 1 ביטרגורד
500 גרם שעועית לבנה
אם יש בנמצא, עלי ביטרגורד מלון   (כך נקראים העלים)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
1 כפית רוטב אנשובי או קלמארי או שרימפס
1 כף שטוחה אבקת מרק ירקות או עוף

אופן ההכנה:
מרתיחים את השעועית ושופכים את המים.
מרתיחים שוב ומבשלים עד שמתרכך. מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים עד שמתרכך מאוד.
משפרים טעמים.
מגישים חם עם קישוט של עלי ביטרגורד מלון שהם יקרים וקשים להשגה.
יש שאוהבים את המרק כדיסה. משתמשים בבלנדר או ביז

בתאבון

מומלצים: 

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי  תודה  

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו      
כאן 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת