00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

טוטו

28/08/2009
טוטו, ברקוביץ` 4, תל-אביב

 

יש זוכה

 

טוטו עומדת לחגוג 3 שנים לפעילותה בגלגולה הנוכחי. המסעדה, שהחלה דרכה בצליעה, השכילה להשתנות תוך כדי תנועה, החליפה שף, עוצבה מחדש, שינתה קונספט – ולבסוף זכתה באהדת הקהל והמבקרים. רבים מחשיבים אותה כיום לאחת המסעדות הטובות והאיכותיות בארץ.

 

על מטבחה של טוטו מנצח ירון שלו, ילד הפלא של הקולינאריה הישראלית. הוא התחיל לבשל עוד בגיל 12, וברזומה המרשים שלו עבודה עם ענקיים מקומיים כמו עזרא קדם, רושפלד ורפי כהן. הפעם בטוטו קדמת הבמה כולה שלו. למרות גילו הצעיר, על שמו חתומה המצאה קולינארית מקורית: ניוקי ערמונים - מנה שרבות ממסעדות ישראל בשנים האחרונות לא מתביישות להעתיק, לעיתים ממש במדויק בלי בושה. עם השנים הפך הילד לגבר – ומעניין לבדוק האם הפלא עדיין נשאר.

 

טוטו מגדירה עצמה כמסעדה "ים תיכונית עם קריצה איטלקית". עיון בתפריטה מגלה, שזיקתה לארץ המגף היא מעבר לסתם קריצה. הגענו למקום בשעת ערב - וגילינו מסעדה מלאה, תוססת וצוהלת, יוקרתית אך מלאת שמחת חיים. נוצרה לה תדמית אליטיסטית-נהנתנית, בעיקר בשל העובדה, שהתחבבה על עורכי הדין והשופטים העובדים בסביבה. ולמרות זאת, לא צריך לזכות בטוטו כדי לאכול בטוטו – יש כאן עסקית ערב במחיר 120 ₪, בנוסף לתפריט הרגיל.

 

פתחנו את הארוחה עם טורטליני זנב שור (72 ₪). הטורטליני היה בעל מרקם מוצק – והמלית שבתוכו נימוחה ועזת טעם. חיבור הטעמים היה לא צפוי, מיוחד, יצירתי ומענג. המנה הוגשה עם רוטב ציר עגל, סמיך ועשיר, שכאילו התחנן שינגבו אותו. מנה מעולה הישר לפנתיאון האוכל הישראלי.

 

 

 

בנוסף הזמנו פיצה סלמי מילאנו (58 ₪). בשנים האחרונות הצליחה הפיצה לפלס דרכה אל כמה ממסעדות היוקרה בארץ. הבצק היה דק, פריך וקריספי. הוא הוגש עם רוטב עגבניות איכותי - ותוספות של עגבניות, בצל וזיתים. פיצה שלוקחת בהליכה את רוב הפיצריות בעיר - כולל כמה המגדירות עצמן כ"פיצה גורמה".

 

 

בנוסף הזמנו פיצה לבנה (62 ש"ח). היא הורכבה מפטריות, כמהין ובייקון.  ההגדרה "פיצה" קצת עושה עוול למנה הנהדרת הזאת, שכן אין בה כלל רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. מה שיש בה זאת שכבה עיסתית מענגת של פטריות, שהבצק נועד רק ללוות אותה. הבצק עצמו היה דק ומתפצח - והמנה הזכירה את הפיצות, שמוגשות כיום במסעדת כרמלה סופרנו.

 

 

כמו כן הזמנו פיצה מוצרלה בופאלו (48 ש"ח), שהיתה מוצלחת גם כן, אך פחות מיוחדת מקודמתה.

 

 

על חשבון הבית הוגשו לחמים חמים ומתפצפצים.

 

 

למנה עיקרית הזמנו ניוקי ערמונים (78 ש"ח) עם חמאת כמהין ופרמזן. זוהי המנה, המזוהה ביותר עם המסעדה, Signature Dish אמיתי של שלו. ערמונים הם עוף מוזר. הפרי הזה נראה כמו מוח, מרגיש כמו אגוז, הוא רך ונימוח בפה. הוא מתוק בצורה אצילית ועדינה – ואכילתו לא רק טעימה אלא גם רומנטית. כמה נחמד ונכון לשלב אותו עם פסטה. כופתאות הניוקי במנה היו טריות, רכות, נימוחות - וממש נמסו על הלשון. שילובן עם מתיקות הערמונים ושמן הכמהין – היה מענג. את שמן הכמהין שנותר בצלחת ניגבנו עם פרוסות הלחם שנותרו -  והחזרנו למלצרית צלחת ריקה ונקייה, שכאילו זה עתה יצאה משטיפה.

 

 

בנוסף הזמנו טורטליני גבינות (62 ש"ח) עם קציפת סלרי לבן וציר עגל.

 

 

כמו כן הזמנו צלע חזיר (85 ש"ח). היתה זו המנה החלשה ביותר בארוחה. שני נתחי הבשר היו קשים, נטולי עסיסיות וחן. נראה שמדובר בכשל נקודתי, כי אכלתי פה בעבר גרסה מוצלחת יותר של מנה זו.

 

 

בשלב זה עברנו לבדוק את אגף הקינוחים. הזמנו קרם זביון (44 ש"ח) ושוקולד קרמלו (42 ש"ח), שהיו שניהם יפים, מעודנים וטעימים.

 

 

 

היה זה ביקור מוצלח ומהנה בטוטו. סוד קסמה של המסעדה הוא לטעמי בשילוב בין אוכל פשוט אך יצירתי - לאווירה יוקרתית אך לא מכופתרת. טביעת אצבעו של שלו מורגשת היטב, והופכת גם מנות פשוטות לכאורה – ללא שגרתיות. לא זול פה, אך החוויה כדאית ומשתלמת.

 

ציון: 4.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 15/04/2010:

 

בארוחה שאכלנו לאחרונה במסעדה הוזמנו המנות הבאות:

רביולי ארטישוק ירושלמי (72 ש"ח). המנה הכילה שמנת חמוצה, תרד, במיה, פטה תורכית וזעתר:

 

רוסטביף של סינטה (64 ש"ח):

 

ניוקי ערמונים (78 ש"ח):

 

טורטליני זנב שור (78 ש"ח):

 

פיצה לבנה (68 ש"ח). המנה כללה רוטב שמנת ופטריות, כמהין, בייקון וגאודה:

 

פיצה טוטו קלאסיקו (52 ש"ח):

 

צלעות חזיר מושחמות (88 ש"ח):

 

 

טארט טאטן (42 ש"ח):

 

קנולי מסקרפונה, תותים וקצפת (38 ש"ח):

 

קרמלו שוקולטה (42 ש"ח):

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת