00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תבשיל בשר ברוטב פטריות ובלסאמי

בזמן האחרון יש לי פאטיש לתבשילי בשר.
אני אוהבת תבשילים מהסוג הזה ולא יוצא לי הרבה להכין, הם מתאימים יותר לחורף, המשפחה שלי מעדיפה עוף/פרגיות/בשר טחון על-פני בשר ולכן אני לא מכינה.
אבל מאז שהכנתי את הבשר עם התאנים המיובשות, חזר לי החשק ובסופי שבוע אני משתדלת להכין תבשילי בשר מגוונים.
את המתכון הזה אילתרתי כשבראש שלי היה מתכון דומה שנתנה לי חברה טובה בשלנית גדולה. בין ערמת המתכונים הענקית שיש לי לא מצאתי את הדף עם המתכון ולכן, דליתי מנבכי הזכרון ואילתרי.
יצא טעים, רק שהתמונות של התבשיל המוכן יצאו ממש גרועות - לא מצליחה להוציא תמונות איכותיות בערב, תחת תאורה מלאכותית עם המצלמה הקטנה שלי.... אבל התבשיל טעים ופשוט להכנה.
אז יאללה לעבודה
 
  
בשר עם פטריות ברוטב 
 
מצרכים:
1 קילו בשר כתף חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים פרוסים לחצאי עיגולים
1 כרשה (החלק הלבן) פרוסה לעיגולים
5-6 שיני שום פרוסות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חצויות
1 סלסלה פטריות חורש חצויות
1/3 כוס רוטב טריאקי
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר חום
פלפל שחור גרוס
מלח
מים
 
אופן ההכנה:
בסיר עם מעט שמן זית סוגרים את קוביות הבשר מכל הצדדים (רצוי בשתי נגלות). מוציאים את הבשר לקערה עם הנוזלים.
מוסיפים מעט שמן לסיר ומטגנים בו את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן תוך כדי גירוד תחתית הסיר משאריות הבשר.
מחזירים את הבשר לסיר ביחד עם הנוזלים ומערבבים.
מוסיפים את הבלסאמי והטריאקי, סוכר ופלפל שחור. מוסיפים מים חמים עד לחצי גובה הבשר, את שני סוגי הפטריות ומערבבים.
 
 אם אתם מבשלים בסיר לחץ, אז זה השלב בו צריך לסגור את הסיר, להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה ולבשל שעה.
אם אתם מבשלים בסיר רגיל, יש לסגור עם מכסה עד לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעתיים, עד שהבשר רך תוך כדי ערבוב מזדמן.
 
 את המלח יש להוסיף בסוף! לאחר שהתבשיל מוכן.

 

 

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת