00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט מטבוחה חריף אשששששששששש

את המתכון לסלט הזה קיבלתי מאמא שלי לפני המון המון שנים.
אחרי שהשתחררתי מהצבא ועברתי לגור בדירה בירושלים, קניתי לי פנקס קטן בו רשמתי מתכונים.
כשבאה לי המוזה או כשהבטן קרקרה והמקרר היה ריק  הייתי מתקשרת לאמא שלי ומבקשת מתכונים של כל מיני מאכלים שאהבתי ושבא לי להכין.
(ואלו היו 15 שניות על הימים הראשונים של מירב {שלימים תקרא CooknBake} במטבח )
 

 
מטבוחה חריפה תמיד אהבתי! במיוחד כשהיא מרוחה על פרוסת לחם לבן טרי עם פרוסה עבה של גבינה צהובה מעל  אז מה שנשאר זה לבקש את המתכון,  להכין אותה פעם אחר פעם ולהתענג בכל פעם מחדש!
 
אז זו המטבוחה של אמא, אתם מוזמנים לנסות ולא לשכוח להכין פרוסת לחם טריה ועבה וכוס מים גדולה ליד .
 
 
מטבוחה חריפה אש    
 
מצרכים:
1 קופסא עג` מרוסקות / 4-5 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 גמבות אדומות
6-7 פלפלים ירוקים חריפים
3-4 פלפל שאטה / שבבי צ`ילי גרוס
6-8 שיני שום פרוסות
מלח
1/2 כף סוכר
 
אופן ההכנה:
את כל הפלפלים שוטפים ומנגבים, מניחים על תבנית תנור מחופה נייר אפיה ומכניסים לתנור עם חום גבוה לקליה. הופכים את הפלפלים מידי פעם כך שהקליה תעשה מכל הכיוונים.
מוציאים מהתנור ומכניסים לסיר או שקית ניילון אטומה - סוגרים ומחכים כ-15 דק`.
קולפים את הפלפלים (רצוי לא לשטוף אותם ) וחותכים לקוביות קטנות.
 
מעבירים את הפלפלים הקצוצים לסיר עם מעט שמן קנולה ומטגנים מעט.
מוסיפים את השום, העגבניות, פלפל שאטה או צ`ילי גרוס,  הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומבשלים כשעה על אש קטנה, עד להתאדות רוב הנוזלים.
 יש לערבב מידי פעם!

לפני אפיה
 

אחרי מנוחה בסיר סגור עם מכסה כך שהקליפה תתקלף בקלות

 

המטבוחה מתבשלת בסיר על אש קטנה

 

מוכן!

  בתאבון  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת