00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

טארט שקדים ודובדבנים

אחרי שקראתי את הרשומה המשגעת של שירלי נמש עם טארט התאנים המגרה שלה, החלטתי שזה מה שאני רוצה להכין בסוף השבוע.
אממה, רצה הגורל או הסופר לצורך העיניין ותאנים לא היו על המדפים, לשוק לא הזדמן לי להגיע ולטארט עדיין היה לי חשק עז!
נזכרתי בטארט שקדים ודובדבנים שהכנתי במסגרת סדנא ב"עושים בישול" של אורן גירון והחלטתי ללכת על זה!
צנצנת דובדבנים משומרים תמיד יש לי במזווה, שקדים יש לי בשפע טריים טריים מהשטח, שישבנו האיש שלי הילדים ואני לקלוף בעמל רב , אז מה שנשאר זה להכנס למטבח ולהתחיל בהכנה.
 
טארט שקדים ודובדבנים - אורן גירון
 
{במתכון המקורי המרכיבים עבור תבנית פאי בקוטר 18 ס"מ, אני שיניתי כמויות עבור תבנית פאי בקוטר 26.}
 
מצרכים לקלתית:
 
250 גר` קמח רגיל (שתי כוסות פחות 3 כפות)
60 גר` אבקת סוכר (כחצי כוס)
125 גר` חמאה
1 ביצה טרופה + כף מים קרים
קורט מלח
 
מצרכים למלית שקדים:
 
200 גר` שקדים מולבנים
200 גר` אבקת סוכר
100 גר` קמח רגיל
200 גר` חמאה רכה
2 ביצים
מעט ליקר אמרטו
 
דובדבנים בסירופ
 
 
אופן הכנת הקלתית:
1. מעבדים חמאה קרה, קמח, מלח ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקרר 20 דק`.
2. מרדדים את הבצק לעלה דק ורחב ומעבירים לתבנית פאי או רינג מתאים.
שמים ניילון נצמד או רדיד אלומיניום על הבצק ועל משקולת לאפיה (קטניות מכל סוג שהוא יעשו את העבודה היטב). מקררים את התבנית עם הבצק לרבע שעה נוספת.
3. אופים בחום של 180 מעלות ל-10-15 דק`, מסירים את המשקולת בזהירות ואופים עוד 4 דק` לייבוש הקלתית.
 
אופן הכנת המלית:
במעבד מזון מרסקים קמח, שקדים וסוכר, מוסיפים חמאה וביצים. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הליקר.
 
מורחים את מלית השקדים על הקלתית האפויה, מפזרים דובדבנים ואופים ב-180 מעלות כ-30 דק`.
 
לפני אפיה (אפשר וכדאי לשים יותר דובדבנים)
 
להכין  ולהתענג
 
 *********************************************************
 
רציתי לספר לכם שהייתה לנו חופשה מקסימה בצפון!
ואם אתם רוצים המלצה על צימרים מקסימים במושב בצת (ליד ראש הנקרה / שלומי / חוף אכזיב) כנסו לקומונה ישראלית אמיתית וראו את ההמלצות שלי לטיולים באזור, מסעדה טובה והצימרים בהם היינו.
 
 
סעו ותהנו החופש אוטוטו נגמר והנה...מתחילים כיתה א`
 
 
שבוע נפלא לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת