22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


שבוע גורמה לאוהבי האוכל

 

שבוע הגורמה ב- 79 ש"ח במסעדות ישראל חוזר: 28 באוגוסט – 3 בספטמבר


 
לאור ההצלחה, שבוע המסעדות של ישראל חוזר זו הפעם הרביעית: למעלה מ- 70 המסעדות המובילות בישראל, יקחו חלק בשבוע הגורמה בין התאריכים 28/8 - 3/9.

שבוע הגורמה מאפשר לקהל הסועדים ליהנות ממיטב המסעדות ומיטב המנות המוגשות בהן, במחיר שווה לכל נפש: 79 ₪ לאדם לתפריט מלא של שלוש מנות.

שבוע הגורמה, המבוסס על פרויקט דומה שמתקיים פעמיים בשנה במסעדות המובילות בניו-יורק, הופך את חווית הקולינריה לנגישה מכל הבחינות, ומציע לחובב האוכל המקומי לטעום מטבח ישראלי מקורי, המבוסס על מיטב חומרי הגלם העונתיים, במיטב המסעדות בכל רחבי הארץ. כך יכול, לדברי המארגנים,סתם יום של חול, להפוך לחוויית אוכל ששמורה בדרך כלל לאירועים מיוחדים.

להלן תפריטים לדוגמא שיוגשו בשבוע המסעדות:
מסעדת ארטישוק, שף מנחם כץ: פתיח – מרק קרם אפונה יבשה עם טימין וקרם פרש; עיקרית – פילה בורי על פירה בטטה ברוטב עשבי תיבול; מתוק – מרקיז שוקולד ועלי חליטת פירות יער.
אודאון: פתיח – חציל אפוי בתנור עם יוגורט ועשבי תיבול; עיקרית – קציצות טלה בתוספת חציל ובצל בגריל; מתוק – קדאיף קרם פסיפלורה.
פסטיס, שף אייל לביא: פתיח – ביסק סרטנים בשמנת וברנדי; עיקרית – מולים כחולים בחלב קוקוס, סויה וג`ינג`ר; מתוק – פבלובה – נשיקת מרנג עם סורבה פרות יער, קצפת, רוטב פסיפלורה ונוגטין.
ננוצ`קה: פתיח – צ`רחלי – פרוסות סלק ברוטב שזיפים; עיקרית – חאלייה – עוף שחור. תבשיל רבע עוף עם תבלינים גרוזיניים; מתוק – צ`ורצ`חלה – ממתק גרוזיני עממי – שרשרת אגוזים בציפוי רפרפת ענבים מתוקים.
דגים 206: פתיח – סביצ`ה לוקוס; עיקרית – שרימפס פריך בציפוי טמפורה; מתוק – קרם ברולה

בשבוע הגורמה משתתפות השנה מסעדות מכל רחבי הארץ - באר שבע, ירושלים, ראשל"צ, נס ציונה, תל-אביב, הרצליה פיתוח נתניה, חיפה, זכרון יעקב, מסעדות בוטיק במושבים וקיבוצים, נצרת עלית.

הפסטיבל נערך בחסות rest אתר המסעדות של ישראל, nrg, מעריב, וטלטל הפקות.

לחיצה על הקישור תוביל אותכם למסעדות המשתתפות

והנה דוגמה למתכון שעושה רושם WOW וננסה

טלה במשחת תבלינים

חומרים

1 צוואר טלה מפורק מהעצם (לבקש מהקצב)
3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
4 עגבניות תמר שלמות
10 שיני שום בקליפתן
למשחת התבלינים:
2 כפות דבש
2 כפות בהרט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
4 שיני שום כתושות
1 כפית טימין
3 כפות שמן זית
 
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים את כל התבלינים בקערית, מוסיפים שמן זית ויוצרים משחה של תבלינים.
  3. מושחים ומעסים את הטלה במשחת התבלינים מכל הצדדים, מניחים על מצע נייר כסף ומסדרים עליו ומסביבו בצל, עגבניות ושום.
  4. סוגרים את נייר הכסף ומעבירים את הטלה לתנור המחומם למשך שעה. חשוב להניח את הטלה על רשת שמונחת על אמבט מים ולדאוג שבמשך זמן הבישול יהיו מים בתבנית התחתונה על-מנת לשמור שהבשר לא יתייבש.
  5. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים 5 שעות נוספות.
  6. נותנים לתבשיל לנוח שעה, מוציאים מנייר הכסף. פורסים לפרוסות עבות ומגישים עם העגבניות והבצלים.

יש לשמחתי גם בבאר-שבע ובאזור הדרום, ואני והאיש שלי נמצא לטעום וגם להנות, וביננו 79 שקל לא יקר כלל, כשקונים מנה בפיתה עם שתיה 30 שקל במקרה הטוב.

 

בתאבון, ותהנו,

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת