00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

פוקאצ`ה ביתית

אני מניחה שכל מי שהגיע לכאן דרך תפוז מכיר את פירגה מפורום מתכונים, אבל אולי לא כולכם מכירים את הפוקאצ`ה שלה... פוקאצ`ה עבה ושמנונית, שהולכת מעולה עם כל תוספת שתשימו עליה (גבינות, ירקות למיניהם, או כמוני - מלח גס ועשבי תיבול).
 
המרכיבים: (אני עשיתי חצי כמות ויצאה פוקאצ`ה אחת ענקית)
5 כוסות קמח לבן רגיל
1 כף דבש
2 כפות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים (לפי הצורך מוסיפה עוד כ-1/2 כוס)
5 כפות שמן (אני השתמשתי בזיתולה)
כפית מלח
 
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן והדבש. טיפ חשוב מאוד: בכל מתכון שמערב שמן ודבש, קודם למדוד את השמן ואחריו את הדבש, באותו כלי המדידה. בשיטה הזאת אף טיפה של דבש לא נשארת בכלי כמו שקורה בד"כ כלל. בתמונה כף המדידה שלי לאחר מדידת הדבש, אפשר לראות שאף טיפה מיותרת לא בוזבזה...
 

דבש

כעת מוסיפים את המים החמימים, לאט לאט. הבצק שנוצר אמור להיות דביק ולא ממש נוח לעיבוד, ובכל זאת - תלושו אותו עם היד בערך 3 דקות. לא לשכוח להוסיף את המלח!!! טיפ נוסף: אם הבצק נדבק ליד, עדיף ללוש עם ידיים רטובות ולא מקומחות. כמו שכבר כתבתי בעבר, עודף מים בבצק פשוט יגרום לו להיות אוורירי יותר (שזה טוב), עודף קמח יפגע באיזון הקמח-שמרים, וגם בתפיחה (שזה רע). מבטיחה לכם שאם תרטיבו מדי פעם את הידיים, כלום לא יידבק.
 

אחרי הלישה

 
 מורחים את הבצק שהתקבל בשמן מכל צידיו (יש מילה כזאת?), מניחים בקערה ומכסים בניילון נמצד, והופ - למקרר, לשעתיים לפחות. הבצק אמור להכפיל את נפחו. בינתיים אפשר להכין ריבת בצל...
אחרי שהבצק תפח מוציאים אותו מהמקרר ולא(!) לשים שוב! לוקחים תבנית, מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר (שוב - תרסיס פאם עושה את העבודה מצויין). משטחים את הבצק על התבנית בעזרת האצבעות, יוצרים גומות ומפנקים אותו בהמון שמן זית... חשוב לא לוותר על השמן כי הבצק פשוט שותה אותו (היי, זה לא בלוג דיאטה פה...).
 

לפני אפיה

זה הזמן להניח על הבצק כל תוספת שתרצו. כמו שכתבתי בהתחלה, אני פיזרתי מלח גס (ועוד טיפ: כשמפזרים מלח ורוצים פיזור אחיד ושווה, עדיף להחזיק את היד בגובה של כ-20-30 ס"מ מעל המאפה... ככה לא נוצרים מקבצים וחורים של מלח, אלא פיזור אחיד על הכל), רוזמרין וטימין. אם שמתם ירקות תמרחו גם עליהם עוד שמן זית (אם כבר, אז כבר). אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות. מוציאים ומתפנקים... ואם הכנתם ריבת בצל, פנקו את הפוקאצ`ה עם ריבה וכבד והקיבה שלכם רק תודה לכם.
 

אפוי

אפוי

מבפנים

 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת