00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

פרונטו

15/08/2009
פרונטו, הרצל 4, תל-אביב

 

איטליה הקלאסית

 

לא מזמן חגגה פרונטו יום הולדת 20 – אירוע בהחלט יוצא דופן בסצנה הקולינארית המקומית. כל-כך הרבה תהפוכות, טרנדים ומשברים עבר ענף המסעדנות הישראלי לאורך השנים – אך פרונטו עדיין פה, עדיין בטופ.

 

להבדיל ממסעדות איטלקיות מקומיות רבות, שמתאמצות לשדר תחושה של טרטוריה שכונתית צנועה, פרונטו היא ריסטורנטה אמיתית. היא מעוצבת בצורה אלגנטית, מפות לבנות פרושות על השולחנות - והאווירה בה שמחה וחמה. כמו תושבי ארץ המגף, היא רצינית ומסוגננת מצד אחד - וחיה ותוססת מהצד השני. מי שמחפש מסעדה רומנטית, מוטב שיבחר במקום אחר - היא צפופה, האקוסטיקה בה גרועה ובשעות הערב היא רועשת יחסית.

 

תמונה של פרונטו במיקומה הקודם ברחוב נחמני 26:

 

 

מעטים יודעים מי השף של פרונטו, אך רבים מכירים את הבעלים. רפי אדר – מסעדן, קולנוען, זמר, מבקר אוכל – ומה לא? המסעדה היא ממלכתו הפרטית – ואי אפשר להתעלם מנוכחותו השורה כאן בכל. רגע אחד הוא מצטלם לטלוויזיה בכניסה למסעדה, רגע שני מסתחבק עם אחד הלקוחות – ורגע שלישי יושב על הבר ופונה בקולו הדומיננטי לאחד העובדים.

 

לאחרונה הגענו למקום לארוחה עסקית במחיר 70 ₪, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. למנה ראשונה הזמנו ארנצ`יני, שהוא הפלאפל של דרום איטליה. מדובר בכדורים מטוגנים, אימתניים בגודלם, המצופים פרורי לחם וממולאים בגבינת מוצרלה וזיתים. הכדורים היו פריכים מבחוץ, עסיסיים מבפנים – והוגשו עם רוטב עגבניות נהדר.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה מלנזנה. זוהי קובייה המורכבת מפרוסות חציל, אשר צופו בגבינת גורגונזולה ונצלו בגריל. פרוסות החציל היו בשרניות והשתלבו בצורה נהדרת עם רוטב הגורגונזולה הסמיך.

 

 

 

את שאריות הרוטב שנותרו בצלחות ניגבנו עם לחמי הבית המצוינים.

 

 

למנה עיקרית הזמנו רביולי ארבע גבינות ברוטב רוזה (תוספת 6 ₪). המלית כללה ריקוטה, מוצרלה, פרמז`ן וגורגונזולה. מנה מוצלחת, שכל חובב גבינות יאהב - אך יש לשים לב, שהיא גם קטנה יחסית (6 יחידות סה"כ).

 

 

כמו כן הזמנו פטוצ`יני רגו. הרגו הורכב מתערובת בשר, עגבניות ויין אדום – והיה אנמי בטעמו. מנה די משעממת, שדווקא היא למרבה הפלא נבחרה לאחרונה ע"י עכבר העיר לאחת ממנות הפסטה הטובות בתל-אביב. גבינת הפרמז`ן בה אגב גורדה מעל לצלחת על פומפיה.

 

 

לקינוח הזמנו טירמיסו שהיה עשיר בקרם ובקפה – ולא מתוק מדי.

 

 

כמו כן הזמנו פנקוטה, שהיתה עדינה, נימוחה, אך גם די סטנדרטית בטעמה.

 

 

היתה זו ארוחה, שאיכות המנות בה זגזגה בין טוב מאוד לסטנדרטי. למרות חוסר האחידות, העסקית בפרונטו,  שכאמור כוללת 3 מנות, לדעתי כדאית ומשתלמת. כיף לראות איך למרות כל השנים, המסעדה שומרת על הסטנדרט, מספקת חוויה קולינארית טובה - ועדיין רלוונטית.

 

ציון: 3.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת