00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חיי

חלק ח` / החשיפה לאוכל.

 
 
בדלהי התודעתי לראשונה למנה ההודית הבסיסית  - טאלי . מנה גדולה של אורז, שמוגשת בדכ` על מגש נירוסטה מבהיק, לידה מנה או שתיים של ירקות מבושלים בדרגות חריפות שונות ומתובלים בשלל תבלינים, בצלוחיות ליד -   דאל, שהוא רוטב עדשים שגם הוא מתובל במידות חריפות שונות,ו- curd שזה רוטב בין יוגורט לריויון לעידון החריפות,  וצ`פאטי ( פיתה דקה ) שאיתה אוכלים כמו שמנגבים חומוס בפיתה.  

 

 התמונה מאתר טעמים

  סרטון הדרכה להכנת טאלי

בהרבה מקומות מדובר באכול כפי יכולתך refill , ויש כאלה שזו עבורם הארוחה היחידה ביום. מדובר באוכל בסיסי משביע ומאוד זול. במסעדה מנה שכזו יכולה לעלות 40 רופי ( 4 שקלים) אבל בדוכנים ברחובות אפשר לקנות אותה ב15-20 רופי, וגם מחיר זה לפעמים יקר לחלק מהאנשים,  ואז הם מסתפקים במגוון ירקות ולחם מטוגנים בכל פינת רחוב – ירקות טבולים בבלילה, קציצות ירק, לביבות פירה, קוביות לחם מטוגן וצ`אפטי עם חמאה. שם אפשר לשבוע במחיר של 5 רופי ( 1/2 שקל).

 

 

 

 

הודו היא תת יבשת ולכן יש הבדלים גדולים מאוד בין האוכל בצפון לאוכל בדרום, בין העשירים לעניים, בין ההינדים לבודהיסטים/סיקים/מוסלמים. האוכל ההודי מגוון נוטה לחריף, ומאוד מזין. למי שלא רגיל נדרשת תקופת מעבר והסתגלות לאוכל המתובל והטעים הזה.  

ההודים ברובם הם צמחוניים, אם כי בצפון אפשר למצוא תפריטים לא צמחוניים ובעיקר עוף, ההשפעה הטיבטית גדולה והם אוכלים בשר כבש או בקר.  אבל בעיקרון כמויות הבשר בתפריט הכולל הוא מועט ביותר, אם בכלל.

האוכל כאמור מתובל ומאוד אקזוטי ומאז שחזרנו אני משחזרת טעמים. האול מתובל בדכ`בג`ינג`ר, שום, פלפלים חריפים, בצל, הל, כורכום, כוזברה, קינמון, ציפורן,  קארי, גרם מסאלה ועוד,  וכמובן - חריף.

שימו לב, מאחר ובדכ` האוכל טרי ומבושל בו במקום, עובר זמן רב מהזמנה עד קבלת המנה. למדנו להתאזר בסבלנות ולהעביר את הזמן במשחקי קלפים או שש בש...

הדוכנים ברחוב נקראים DABA- מין פונדקי -כוך שאפשר לראות בכל מקום ברחובות, סימטאות ובצידי הכבישים וכולם נוהגים לעצור שם , לנוח ולהתרענן.  בדרך כלל יש בהם מקום למספר בודד של אנשים, ואוכלים שם בשיטת הסרט הנע. "התפריט" קבוע ומוכן בסירים ענקיים בו ביום.

 

לקנוח מקובל לשתות צ`אי -  תה שמבושל על בסיס חלב ומים, מתובל בציפורן, ג`ינג`ר,הל וקינמון ומאוד מאוד מתוק.

אני לא התחברתי לתה הזה, אבל מסביבי כולם נהנו לשתות אותו, וחלק טענו שלפעמים הוא משמש אותם במקום מזון כי הוא מרוכז, החלב שמן והמון סוכר.

בהודו לא אוכלים עם סכו"ם. אוכלים ביד ימין  למה ביד ימין? כי בשירותים משתמשים ביד שמאל ואין נייר טואלט.... אחד המטיילים סיפר לי שבמסעדה שבה אכל, הוא לא שם לב ואכל ביד שמאל. כל המסעדה נעצה בו עיניים, ובדממה שהשתררה נישמע קולו של ילד קטן ששאל אותו באנגלית רהוטה למה הוא משתמש ביד שמאל. גלגלי המחשבה טחנו מהר והוא הסביר לכולם שהוא שמאלי והכל אצלו הפוך. ההסבר הניח את דעתם וכולם חזרו לאכול. ....

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פל אלא אם צויין אחרת