22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


פסטי מה?.....תשאלו את אחי מטר שמונים.....טעים!!!

 
 
 
 
בדיוק לפני שנתיים בדוק!!
אחי ברשומה אצלו דיבר על אוכל שאכל במסעדה ומאוד נהנה
חיפשתי בשבילו ומצאתי.....
היה מרוצה עד השמיים...טוב הוא קרוב מטר שמונים
וגם אני הייתי מרוצה .....
 
טוב האיש שלי
התחשק לו משהו מיוחד
לא אוכל רגיל.....
והיום הלכתי רק לישיבה דחופה וחזרתי , חצי יום כיף כזה
 
ולמי הוא פנה לאשתו הבשלנית....
ומה לא עושים בשבילו
והכי מצחיק, ברגע זה הוא יתקשר
ושאל נו אשתי מה הכנת?
 
אמרתי לו משהו טעים תבוא ותאכל
 

פסטיציו(אוירה יוונית)

המצרכים ל-6 מנות:


1 ק"ג מקרוני
1/2 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קטנים, קצוצים
2 כוסות עגבניות משומרות, מקולפות וקצוצות
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חמאה
4 ביצים
1 כוס גבינה צהובה כלשהי מגוררת (אפשר תערובות של גבינות
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
מלח ופלפל
רוטב בשמל (מתכון בהמשך)

ההכנה:


מכניסים למחבת את הבשר ומטגנים אותו קלות, מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן כמה דקות, מוסיפים מעט מים וממשיכים לבשל עד שהמים מתאדים והבשר יבש. מוסיפים את השמן, ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את העגבניות, ומבשלים את כל התערובת על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, כשעה. מכינים רוטב בשמל (ראו הוראות הכנה במתכון בסיסי בהמשך). בתום הבישול טורפים את הביצים ומוסיפים מעט מרוטב הבשמל לביצים כדי לאזן את הטמפרטורה. מוסיפים את הביצים ואת הגבינה לרוטב.

מבשלים את המקרוני במשך שלושת-רבעי הזמן שמצוין על גבי האריזה. משמנים תבנית גדולה מקרמיקה או פיירקס, מניחים חצי מכמות המקרוני בתחתית התבנית, מעליו שליש מרוטב הבשמל ומעליו את תערובת הבשר.

מוסיפים מעל הבשר את יתרת המקרוני ואת יתרת רוטב הבשמל. מפזרים מלמעלה את גבינת הפרמז`ן. אופים בתנור שחומם מראש ל-2000 כחצי שעה, עד שמזהיב.

רוטב בשמל

הבשמל עשוי מחלב, קמח וחמאה, ומכינים אותו ברגע האחרון, כדי שלא יסמיך. אם רוטב הבשמל מתקרר ומתגבש, אפשר לחמם אותו, ואם יש צורך להוסיף מעט חלב. ברוב המתכונים לפסטה בתנור משתמשים ברוטב בשמל, אך הכמויות והחומרים משתנים. אפשר להקפיא את הרוטב ולחמם אותו במיקרו.

המצרכים:


1 ליטר (4 כוסות) חלב 3% שומן
100 גר` חמאה
4 כפות גדושות קמח רגיל
מלח, פלפל לבן גרוס (אפשר פלפל שחור)
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר (במתכון קלאסי) או 3 עלי דפנה (להוציא אחרי הבישול) או 1 כף עלי רוזמרין
קצוצים

ההכנה:


ממיסים את החמאה בסיר בינוני, ומערבבים לתוכה את הקמח באטיות, כדי שלא יווצרו גושים. נזהרים שהקמח לא יישרף וצבעו יהפוך לחום.

מחממים את החלב, ומוסיפים אותו באטיות, כמה כפות בכל פעם, לתערובת. מבשלים על אש נמוכה, מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט או עלי דפנה או רוזמרין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך קלות. מסירים מהאש.

מי שמקפיד שיעשה זאת ללא מוצרי החלב

וזו התוצאה

תבשלו

תיכנסו לאווירה יוונית (לחצו על הכותרות)

טעים יאמי, עם בקבוק אוזו

לחיים

ומוקדש באהבה ליקיריי ולכם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת