00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

משמנה - לחמניות מתוקות מרוקאיות וגם, חוות דעת על הספר "מימונה כל השנה"

המאכלים המרוקאים אהובים על כולנו והמימונה היא חג ודגל לשלל המתוקים והמאכלים הכ"כ עשירים.
אין בית לדעתי בו לא אוכלים איזה שהוא מאכל מרוקאי, אם זה הקוסקוס שהיום כ"כ קל להכין עם שקיות האינסטנט, כן נכון זה לא אותו טעם אבל זה עדיין קוסקוס, ואם זה הדגים המרוקאים, או החריימה.
כשקיבלתי את הספר "מימונה כל השנה" מבצלאל מנהל הבלוגיה, מיד עברתי על המתכונים והצילומים המשגעים, והתלבטתי קשות מה להכין. לא בגלל מתכונים מסובכים, או עצם העובדה שאנחנו "קצת" אחרי פסח, אלא כי המתכונים רובם נראים קלים להכנה וטעימים להפליא. לכל מתכון צמודה תמונה שמעבירה מצויין את הטעם, המתכונים כאמור נראים פשוטים מאד להכנה, מתוק ואני חברים טובים כך שמאד היה לי קל להתחבר לכל אחד מהמתכונים כמעט, אז מה שנותר לי זה רק לבחור, להכנס למטבח ולהכין.
 
הספר "מימונה כל השנה" מרכז בתוכו שלל מתכונים מסורתיים ומתוקים שמופיעים על שולחן החג במימונה, אבל בהחלט ניתן להכינם כל השנה.
את הספר כתבה אסתר ביטון אשר חוגגת את המימונה כבר 40 שנה בביתה ובשמחה היא חולקת עם כולנו את הסודות, המתכונים וחדוות החג.
 
בחרתי להכין לארוחת ערב את הלחמניות המתוקות המופיעות בספר בשם "משמנה".
הבצק של המשמנה הוא בצק שמאד דומה במרקם שלו לבצק של המופלטה, פותחים את כדורי הבצק ללחמניות בעזרת שמן, מפזרים סוכר ואופים.
יצאו לחמניות נחטפות ממש!, פריכות בתחתית בגלל הסוכר, מתוקות וטעימות מאד.
חייבת להודות שהייתי חייבת להתחכם ולחלק מהלחמניות שיצאו לי במקום סוכר שמתי אצבעות צימקאו.. בשביל הגיוון.
 

 
והמתכון...
 
לחמניות מתוקות - משמנה - אסתר ביטון
 
מצרכים:
1 ק"ג קמח
3 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים (וזו לא טעות!)
5 כוסות מים פושרים (לי זה נראה המון! אני שמתי 3.5 כוסות וזה בהחלט מספיק)
3 כפות שמן רגיל (לא זית)
 
למילוי:
סוכר
שמן
 
אופן ההכנה:
1. את הקמח, הסוכר, השמרים והמים מכניסים לקערה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים את השמן ולשים מעט. מכסים את הבצק ומניחים לתפוח כ-30 דק`. 
 
2. מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים, ומניחים על משטח עבודה משומן.
 
3. מרדדים כל כדור לעלה ריבועי דק. (אני פתחתי את הכדורים בעזרת ידיים משומנות, עם מערוך זה פשוט לא הלך, הבצק נדבק למערוך).
מפזרים על כל עלה 1/2 כפית סוכר וסוגרים בצורת מעטפה בלי להדק את שולי הקצוות אחד לשני.
 
4. מניחים את הלחמניות על תבנית מחופה נייר אפיה ומפזרים מעל כל לחמניה מעט סוכר מלמעלה.
 
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דק` עד להשחמה.
 

 
בנוסף ללחמניות המוצלחות האלה הכנתי גם את הבשר עם התאנים שהיה הצלחה מסחררת. מתכון אני אעלה ברשומה אחרת, מגיע לו את הכבוד הראוי.
יוצא תבשיל חגיגי מאד וטעים מאד.
 

 
 
הערה קטנה כן יש לי, אמנם שולי אבל עדיין, כשנותנים מתכון לסהרוני שקדים אני מצפה לראות עוגיות בצורת סהר ולא בצורת פרח,  ואם כותבים במתכון לשים על העוגיה 1/8 דובדבן מסוכר, אני מצפה לראות 1/8 דובדבן מסוכר על העוגיה ולא ציפורן.
זניח, אבל תפס את עיני.
 
אז מה עוד תמצאו בספר?
19 מתכונים של ריבות מטריפות, מדובדבנים, דרך תפוזים וחצילים וגם ריבת ורדים תראו שם, ועד ריבת אבטיח ואתרוגים.
בספר יש גם כמובן מתכון למופלטה המסורתית ולשבקיה, פירות ממרציפן ועוד המון סוגים של עוגיות צבעוניות, מתוקות וטעימות.
ובמסגרת המאכלים המסורתיים תמצאו את הבשר בתאנים שכבר הזכרתי, לחמים שונים, קוסקוס חלבי, תבשיל כבש ועוד...
כמעט בכל מתכון מופיע פתגם מרוקאי מתורגם לעברית וגם הסבר קצר למה מסמל המתכון.
 
בסך הכל, ספר מתוק! (תרתי משמע ) מתכונים פשוטים וטובים, תמונות מקסימות (גם של האוכל כמובן וגם של המשפחה של אסתר מהיום ומהעבר), והרבה אווירה של חג ושמחה.
 
 

 הספר יצא בהוצאות אוריון בכריכה קשה.
 
 
תרבחו ותסעדו כל השנה!
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
  
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת