00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

עוגת הבננות הטעימה ביותר שאכלתם

אני לא נוהגת להתפאר במעשי, אבל במקרה הזה אני חייבת לחרוג מהרגלי. הצלחתי להרכיב את המתכון לעוגת הבננות הכי טעימה בעולם. פשוט ככה.
והפעם - באמת כדאי לחסוך במילים ולרוץ להכין!
 
המרכיבים:
לעוגה (תבנית אינגליש קייק)-
95 גר` חמאה רכה
1 ורבע כוס סוכר (לבן, חום או חצי-חצי)
2 בננות בשלות מאוד
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
75 מ"ל שמנת מתוקה
סירופ מייפל
כוס + 2 כפות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי וקצת כפית אבקת אפיה
 
לציפוי הקרמל-
25 גר` חמאה
כף וחצי סוכר חום
כף שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
 
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מתחילים במעבד המזון (אפשר גם ידנית עם מזלג או מועך פירה) - מכניסים לקערת המעבד חמאה, סוכר, בננות, תמצית וניל וביצים.
 

במעבד

 
 מעבדים למשך 2 דקות בערך עד שכל הבננה מעוכה. לבננות יש נטייה להתעקש ולהישאר שלמות אז חשוב לבדוק שאין חתיכות בננה גדולות בעיסה. עכשיו מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה ומעט סירופ מייפל (נגיד, כף). מעבדים שוב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
בקערה נפרדת מכינים את הקמח, סודה לשתייה ואבקת האפייה, מערבבים. מוסיפים לקערת היבשים את העיסה ממעבד המזון ומערבבים. חשוב לשים לב שלא יישארו גושי קמח.
 

עיסה

מכינים את התבנית - משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק (חד פעמית או לא - זה לא משנה. אני משתמשת בתרסיס פאם).
 

תבנית מקומחת

בתבנית

שופכים את העיסה לתבנית ומכניסים לתנור המחומם ל-50-60 דקות. מוציאים כאשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש לגמרי. העוגה אמורה להיות חומה וגבוהה. מניחים לעוגה להצטנן מעט.
 

בתבנית

 
אחרי שהעוגה מתקררת קצת מוציאים אותה מהתבנית (הופכים על צלחת ואז הופכים על צלחת נוספת/תחתית לעוגה) ומכינים את הציפוי:
לסיר קטן מכניסים את החמאה, הסוכר החום והשמנת. שמים על אש קטנה ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
 

ציפוי

ציפוי

ציפוי

 
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את אבקת הסוכר. פה חייבים לערבב טוב טוב עד שכל אבקת הסוכר נעלמת.

ציפוי

מזליפים את הציפוי על העוגה בעזרת כף ונותנים לו לטפטף על הדפנות.
 

מצפים

 
מקררים בחוץ, ואח"כ שומרים בקירור.
 

מוכן

פרוסה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת