00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

ריבועי לימון ממכרים

הניסיון היחיד שהיה לי עם משהו בטעם לימון היה פאי לימון שהסתיים בכישלון. למרות זאת, אחרי שהחבר אישר לי שהוא אוהב עוגות בטעם לימון (בניגוד לתפוז, חס וחלילה), החלטתי להיות אמיצה ולנסות שוב את מזלי עם הלימונים. אז הנה גרסה מעובדת שלי למתכון מעולה לריבועי לימון שמצאתי ברשת. הריבועים מורכבים מבצק פריך ונגיס בטעם לימוני עדין, ומלית חמוצה-מתוקה במרקם מיוחד מאוד, שמשלימים אחד את השני בצורה מצויינת.
 
מרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח
כוס אבקת סוכר
200 גר` חמאה קרה, חתוכה לקוביות
גרד מלימון אחד
 
למלית:
4 ביצים
2 כוסות סוכר לבן (אפשר להפחית ל1 וחצי אם לא אוהבים ממש מתוק)
כפית אבקת אפייה
רבע כוס קמח
כוס מיץ לימון (לי זה לקח 5 לימונים)
 
מתחילים מהבצק: מחממים תנור ל180 מעלות. מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת את מרכיבי הבצק - גרד לימון, קמח, אבקת סוכר וחמאה. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי. שימו לב - הבצק לא מתאחד כמו בבצק פריך אז אל תחכו שזה יקרה.
 

הבצק

 
מכינים תבנית בגודל 25*30 (אני השתמשתי בפיירקס) - משמנים, שמים נייר אפייה שיבלוט מהדפנות, ומשמנים גם אותו. מעבירים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים בעזרת כפות הידיים.
 

בתבנית

 
אופים 18 דקות, ובינתיים מכינים את המלית. בקערה מקציפים 4 ביצים בעזרת מטרפה ידנית. חשוב לא להקציף יותר מדי ולא פחות מדי. פשוט להקציף ביד עד שהביצים משנות את צבען לצהוב בהיר ותופחות מעט. זה מה שאתם רוצים:
 

מקציפים

 
מוסיפים סוכר, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
 

מערבבים

 
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
 
בחזרה לבצק - חשוב להשגיח שהוא לא יהיה שחום בכלל. כשמוציאים אותו מהתבנית הוא אמור להיות זהוב, בערך ככה:
 

תחתית

 
ברגע שמוציאים את הבצק מהתנור שופכים עליו את המלית, לא צריך לתת לו להתקרר, ומחזירים לתנור. אני אפיתי עפ"י ההוראות של המתכון שמצאתי, ב-180 מעלות, ולצערי המלית השחימה מעט מלמעלה. רצוי להימנע מכך ע"י הורדת הטמפ` בתנור ל160 מעלות בערך. לתוצאה הסופית זה לא שינה כי פיזרתי אבקת סוכר, אבל בעיקרון אנחנו רוצים שהריבועים יהיו צהובים ויפים, ולא שחומים. אופים בערך 30-40 דקות - רק עד שהמלית מתייצבת ולא רוטטת יותר. חשוב גם כאן להשגיח כדי שהמלית לא תישרף.
 
מוציאים מהתנור ומקררים היטב! אל תנסו לחתוך לפני שהכל התקרר כי המלית צריכה להתייצב קודם. אחרי שקיררנו טוב טוב מושעים את נייר האפייה וככה מוציאים את כל העסק מהתבנית. חותכים עם סכין חדה לריבועים. אני ניגבתי את הסכין עם נייר סופג רטוב בין חיתוך לחיתוך, וככה יצאו לי ריבועים מדוייקים ויפים. מפדרים באבקת סוכר. שומרים במקרר.
 

ריבוע

 
 

ריבוע

 

ביס

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת