1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

החיים שלי (או של אחרים)

האוכל הטעים ביותר בעולם (ומחשבות על סלט)

 

לפני כמה שבועות רצה המקרה והבאתי איתי אוכל (ארוחת צהרים) לעבודה.

בד"כ אני נוהג לצאת לאכול ארוחת צהרים במסעדה – מה שמספק לי גם בידור וגם אפשרות להתאוורר קצת מהעבודה. אבל לפעמים נשאר לי מספיק אוכל מבישולי השבת ואני מכין לי ממנו ארוחה מלאה ומזינה שאותה אני אוכל יחד עם עמיתיי לעבודה מסביב לשולחן גדול בכניסה למשרד

(ולתוהים – המשרד בו אני שוהה רוב זמני בחודשים האחרונים מאופיין בתת-תנאים חמורים למדי, כולל מחסור בכיור ובמטבחון)

 

ובכן, באותו יום ישבה איתי מסביב לשולחן קבוצה של כעשרה עובדים ועובדות. אחד מהם ציין לפתע כי האוכל אותו הוא הביא הוא " האוכל הטעים ביותר בעולם".

כמובן שההכרזה הבלתי צפויה עוררה עניין רב והבחור נדרש להסביר מהו אותו אוכל – הסתבר שזהו סוג של תבשיל אוקראיני – אם אני לא טועה אפשר לקרוא לו בפשטות "פסטה".

 

אחרי שהובהר מהו " האוכל הטעים ביותר בעולם" לדעתו של הבחור, החלו לצוץ התנגדויות.

הסתבר שאותו בחור חושב שלא רק שהמנה הספציפית אותה הביא היא "האוכל הטעים ביותר בעולם" אלא גם שהמטבח האוקראיני הוא המטבח הטוב ביותר בעולם.

 

נראה שהמסובים מסביב לשולחן לא שמעו על כך כי "על טעם ועל ריח אין להתווכח" מכיוון שמיד התעורר וויכוח קולני (ברוח טובה) על יתרונות וחסרונות מטבחים שונים בעולם.

 

אם היו שואלים אותי לדעתי, הייתי ודאי אומר שלא קיים מושג של " האוכל הטעים ביותר בעולם", אבל באופן אישי אני ללא ספק אוהב במיוחד את מטעמי המטבח ההודי. אחרי תבשילים הודיים אני אוהב לא מעט מאכלים איטלקיים, סיניים, פרסיים ועוד...

 

אבל הופתעתי לגלות שפרט אלי כל הנוכחים מסביב לשולחן הצהירו כי האוכל הטעים ביותר בעולם הוא זה שאמם או בת זוגם מכינה. לא בגלל שהיא בשלנית כל כך טובה (והיא בודאי בשלנית טובה!) אלא כי פשוט לא יכול להיות מטבח טוב יותר מהמטבח המרוקאי/עיראקי/אוקראיני או כל מטבח אחר עפ"י ארץ המוצא של אותה אם/בת זוג (מצטער על ניחוח השוביניזם הדק – אבל זה מה שטענו הנוכחים!)

 

ואני תהיתי... מדובר בחבורה של עובדי הייטק, צעירים יחסית, בעלי הכנסה גבוהה יחסית, שודאי נסעו בעולם ואכלו במסעדות יותר מפעם ובכל זאת אף אחד מהם (בניגוד לסטריאוטיפים המקובלים) לא מצהיר כי הוא אוהב בעיקר סושי או פסטה עם פירות ים.

מה קורה פה? האם אנו חוזרים למקורות או אולי נתקלתי בחבורת קרתנים צרי אופקים?

 

את חלק מהאנשים שישבו שם אני מכיר כבר כמה שנים ויודע שהם לא "קרתנים צרי אופקים". נראה לי שהכל נבע מתחילת השיחה שהציגה "מאכל של אמא" כמאכל "הטעים ביותר בעולם". הדבר הכניס את הנוכחים למגננה – לצורך להגן על הבישולים של אמם הפרטית.

 

ואני? ממש לא פטריוט... אני מבשל ואוכל וקונה אוכל משלל סגנונות (ועדות) וממש לא חש צורך להגן על "מטעמי המטבח הפולני חסר הטעם" (כפי שכינה זאת פעם דודו גבע). האמת היא שאמי ז"ל לא בישלה אוכל פולני (היא בעצם הייתה רק חצי פולניה) אבל היא גם כמעט לא בישלה.

 

 

בהמשך השיחה פקפק "מגן המטבח האוקראיני" בכך שבמטבחים אחרים יש מגוון מאכלים כלשהו. לדעתו המטבח הפרסי הוא על טהרת האורז ואילו המטבח המרוקאי מתמחה בדגים בלבד. "מגיני המטבח המרוקאי" התחילו לפרט את התפריט של ארוחה מרוקאית ממוצעת ופתחו במנות הראשונות – סלטים.

איזה סלטים? יש הרבה – סלט חומוס, סלט חצילים, סלט גזר...

"מגן המטבח האוקראיני" ביקש לדעת מה מכיל כל סלט ונדהם לגלות שרובם מכילים מרכיב עיקרי אחד. הוא טען כי "סלט" עפ"י ההגדרה חייב להכיל כמה מרכיבים עיקריים (למשל – מלפפונים ועגבניות).

הסברתי שהסלטים המדוברים מכילים כמה מרכיבים – לדוגמא – גזר ותבלינים.

 

באותו רגע צצה בי מחשבה מקורית והסברתי כי כל מאכל שמכיל מרכיב עיקרי + מלח הוא "סלט" מכיוון שהמילה "סלט" נגזרה מ-SALT.

 

כעת בדקתי את הטענה שלי בויקיפדיה... והיא כמעט נכונה!

קודם כל – ההגדרה של הבחור בעצם הייתה נכונה – "הסלט הוא תערובת של מזונות קרים, ובעיקר ירקות או פירות עם רוטב."

 

אבל יותר מפתיע שהטענה שלי היא כמעט נכונה – "מקורה של המילה "סלט" הינה במילה הצרפתית: "סלד" salade, שמקורה במילה הלטינית: salata "מומלח" מ- sal - "מלח"."

 

 

אפשר לסכם את הרשומה בתובנה אחת שנחרטה במוחי: "האוכל הטעים ביותר בעולם מכיל מלח"

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

תגיות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל motior אלא אם צויין אחרת