00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

על אהבה ושוקולד

 
לכבוד ט"ו באב חג האהבה, סקירה קצרצרה מהספרון החמוד הזה "על אהבה ושוקולד".
 
קיבלתי מחברה ברשת קופון לרכישת ספר זה. 
 
הספר הוא לא ספר בישול קלאסי ולא ספר מתכונים קלאסי. זהו סיפרון חמוד בגודל של מחברת עם סה"כ 72 דפים שמתוכם השניים האחרונים מוקדשים לרשימות של מחזיק הספר.
 
הספר הזה הוא ספר אהבה.
 
המחברת רצתה לכתוב על החיים ויצא לה ספר אהבה.  מאהבה לשוקולד ואהבה לחיים, נולד הספרון הזה.
 
כל סיפור קצרצר על חייה, מלווה במתכון. כל המתכונים הם מתכוני שוקולד כמובן.
 
הסיפורים ממש חמודים. רובם מוכרים מהמציאות שלנו. בחלקם נתקלנו אף אנו, אך הצורה שבה הם מוגשים כאן בחינניות וחן רב, עושים ממש חשק לאוהבי הבישול והאפיה לקום ולהכין את המתכון הנלווה לסיפור.
 
קראתי את הספרון או נכון יותר לומר את המתכונים בפחות משעה. איך שסיימתי, ידעתי שאני הולכת להעניק אותו במתנה לבתי. הספר הזה הוא ספר לאוהבים הצעירים.
 
יש שם סיפור על עוגת יום הולדת. הסיפור מתחיל ביום כייף שערך חברה של המחברת - חרות אשכנזי לכבודה במפעל "עלית" ומסתיים במתכון לעוגת יום הולדת.
 
יש סיפור קצר על טיול לקניון של חרות יחד עם אחייניתה, הטיול מסתיים בהזמנה למילקשייק.
 
יש סיפור /חלום על הקמת מסעדה משותפת שבסופו מתכון למרק שוקולד עם מקלון מרציפן.
 
ויש את סיפור החבילה לחייל שמסתיים עם מתכון למאפינס שוקולד לבן.
 
וסיפור שנקרא `החיים הם סרט`. סיפור על פריז עיר האורות והרומנטיקה עם מתכון בסופו לעוגיות מקרון. (MACARUN)
 
בספר אין תמונות, אך הסיפורים החביבים והמתכונים המוסברים בצורה בהירה וברורה מספיקים למי שמוכן להפשיל שרוולים להכנס למטבח ולהתחיל להכין יצירות משוקולד באהבה.
 
***********
 
מתכון אחד מהספר:
 
מאפינס עם מקופלת.
 
130 גר` חמאה,
כוס סוכר
2 ביצים
כף רום, ליקר או ברנדי,
1/4 כוס רוויוון
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח תופח
3 כפות אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתיה
3 חטיפי מקופלת שבורים.
 
- מערבבים בעזרת מיקסר ידני את חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים רום (או התחליפים), וניל וריוויון ואת הביצים זו אחר זו.
- מוסיפים לקערה את שני סוגי הקמח, את הקקאו, ואת אבקת הסודה לשתיה (עדיף מנופים) מערבלים שוב במהירות נמוכה ומוסיפים את המקופלות השבורות.
- משמנים תבנית שקעים או מרפדים בגביעי נייר וממלאים אותן בתערובת.
הכמות מתאימה לשתי תבניות של שישה שקעי מאפינס קטנים.
- אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
 
 
על אהבה ושוקולד,
נכתב על ידי חרות אשכנזי, שחקנית ודוקטורנטית
שהחיבור העמוק בין התשוקה לבמה ולשוקלד בא  
אצלה לידי ביטוי אצלה בכתיבה ובמשחק [מגב הספר]                    
בכתיבה ובמשחק. (מגב הספר)
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת