00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

לחם בטטה מקמח מלא

 
 
היום היה לי רצון עז להכין לחם בשני צבעים.
חשבתי איך אעשה את זה?
פתחתי את המקרר וחיפשתי משהו שיכול להוסיף צבע ללחם שלי.
מצאתי שתי בטטות בינוניות, נו מה לעשות איתן?
אבשל מהן פירה בטטות ואערבב עם חלק מהבצק - זו היתה מחשבתי הראשונה.
תוך כדי עשייה החלטתי שאכין מפירה הבטטות מעין פשטידה שתיכנס לתוך הלחם.
הוספתי בצל מטוגן, זיתים חתוכים מלח ופלפל וגלגלתי את הלחם על המילוי
וזה מה שקיבלתי.
 
 
לחם בטטה מקמח מלא/יוכי
 
כוס מידה=200 מ"ל
 
5 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סילאן
חצי כף מלח
רבע כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים
 
......ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לעבודה....יש ללוש מס` דקות
ולהניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
ללוש שוב ולהוציא אויר ולהתפיח התפחה שנייה.
לחלק את הבצק לשניים.
לרדד כל חלק על משטח עליו מפוזרים שום גבישי ומעט סולת.
 
המלית:
 
2 בטטות בינוניות מבושלות ומעוכות לפירה
1 בצל קצוץ ומטוגן
כ 7 זיתים חתוכים
מלח, פלפל
1 ביצה
 
לערבב את כל חומרי המלית.
למרוח חצי מכמות המלית ולגלגל בעדינות, להדק בקצוות.
להניח בתבנית עד להכפלת הנפח.
לסמן כשלושה חתכים בעזרת סכין חדה .
לחמם תנור 200 מעלות טורבו כשכוס מים רותחים מונחת בתבנית בתחתית התנור.
לחכות ליצירת אדים ולהכניס את הבצק הממולא.
לאפות עד להשחמה יפה משני הצדדים (לבדוק ע"י הפיכת הלחם ונקישה בתחתית, אם
הלחם נשמע חלול אזי הוא מוכן).
להניח על רשת ולחכות שיצטנן.
לי תמיד יש בעייה בחלק הזה!!!!!! אין לי סבלנות לחכות, אני אוהבת לחם חם!!!
 
 
לחם בטטה - הבצק
לחם בטטה מקמח מלא - הבצק-יוכי
 
לחם בטטה לפני המילוי, משטחים על משטח בו מפוזרים סולת ושום גבישי
לחם בטטה מקמח מלא- הבצק לפני המילוי-יוכי

מריחת המלית על הבצק
לחם בטטה מקמח מלא - מריחת המילוי - יוכי
 
גלגול הבצק על המלית- לסגור היטב ולהניח בתבנית
לחם בטטה מקמח מלא - גלגול הבצק-יוכי
 
בהתפחה לפני הכניסה לתנור החם והלח!
לחם בטטה מקמח מלא - לפני האפייה - יוכי
 
הלחם לאחר אפייה בתנור חם שבתחתיתו כוס מים רותחים.
יש להניח לצינון מעל רשת.
לחם בטטה מקמח מלא - לאחר האפייה2 -יוכי
 
הלחם פרוס...כרגיל עדיין חםקשה לי להתאפק!
 
לחם בטטה מקמח מלא -תקריב פרוס=
תהנו, יוכי
לחם בטטה מקמח מלא -פרוס תקריב-יוכי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת