00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

קונכיות פסטה ברוטב עגבניות לימוני עם חזה עוף

מתכון מצויין למי שרוצה להכין ארוחת צהריים קלילה ומהירה ולקבל תוצאה טעימה במיוחד בצלחת.
 
המרכיבים:
חצי חבילת פסטה בכל צורה שהיא (עדיף פסטה קצרה כמו פנה או קונכיות)
500 גר` חזה עוף (אני השתמשתי כאן בחזה פרוס לשניצלים)
בצל
5 שיני שום
חצי קופסת עגבניות מרוסקות
לימון
בזיליקום (רצוי טרי)
אבקת צ`ילי, מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה - תלתלי פרמזן
 
נתחיל בהרתחת מים בסיר גדול.
בזמן שהמים רותחים מכינים את חזה העוף: חותכים לקוביות בגודל ביס:
 

חזה חתוך

 
מחממים מחבת או סיר רחב (אותו סיר שבו נבשל גם את הרוטב) עם שמן, ומוסיפים את פיסות העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. חשוב לא לייבש את העוף - מבשלים רק עד שה"בחוץ" של קוביות העוף לבן, בפנים יכול להישאר עוד קצת ורוד, העוף יעבור בישול נוסף ברוטב.
 

מתבשל

 
כשהעוף מוכן מוציאים אותו לצלחת. בינתיים המים ששמנו לפסטה אמורים להגיע כבר לרתיחה ולכן כעת נוסיף להם כפית מלח ומעט שמן, ואת חצי חבילת הפסטה. מרגע שהפסטה במים נתחיל להכין את הרוטב. הרעיון פה הוא שהפסטה עוברת חצי בישול במים וחצי בישול ברוטב.
לסיר בו טיגנו את העוף נכניס בצל קצוץ (אם לא נשארו מספיק נוזלים בסיר מטיגון העוף, רצוי להוסיף עוד קצת שמן). כשהבצל שקוף ורך מוסיפים 5 שיני שום קצוצות דק. נותנים להם להיטגן טוב טוב, עד שהשום מתחיל להזהיב. כעת מוסיפים חצי קופסה של עגבניות מרוסקות, מיץ מלימון שלם ובערך רבע כוס מהמים שהפסטה מתבשלת בהם. אם לא הכרתם עד עכשיו את הטריק הזה - תכירו. המים של הפסטה מכילים עמילן שמסמיך את הרוטב, ולכן תמיד מומלץ להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה לרוטב שלכם. מערבבים טוב טוב ומביאים לרתיחה. כעת מוסיפים כמה עלי בזיליקום קצוצים, מלח, פלפל שחור גרוס ואבקת צ`ילי.
 

רוטב

 
לא לשכוח לבדוק את הפסטה - היא צריכה עדיין להיות דיי קשה במרכז, וזה בערך השלב שבו אנו רוצים לסנן אותה. רצוי לשמור חלק מנוזלי הבישול שלה, כדי שנוכל להשתמש בהם אם נרצה להוסיף עוד נוזלים לרוטב.
מוסיפים את הפסטה ואת נתחוני העוף לרוטב ומערבבים טוב טוב.
 

פסטה

 
מבשלים עוד כמה דקות עד שהפסטה רכה והעוף מוכן לגמרי.
 

מוכן

 
מגישים עם פלח לימון ותלתלי פרמזן (אני שומרת פרמזן בפריזר ו"מגלחת" תלתלים לפי הצורך עם קולפן ירקות). טעיייים!
 

צלחת

 

מקרוב

 

פרמזן

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת