00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בורקס צ`וקור

שבת בבוקר מתארגנים ללכת לבריכה בישוב עם חברים טובים שמביאים ג`חנון מעולה, ביצים קשות ורסק עגבניות, הראש עובד מה להכין בנוסף כך שיהיה קל להכין "על הבוקר" ביחד עם סלט טאבולה והג`חנון המעולה....
בלילה שלפני שלפתי מהמקפיא קופסא של בצק פילאס להפשרה איטית, בבוקר הוצאתי את קופסאות הקוטג` והגבינה מהמקרר, זכרתי שיש לי גם גבינת פטה שיועדה לצ`ופסקה סלטה אבל בסוף נשארה מיותמת, ערבבתי הכל בקערה ביחד עם ביצה ותבלינים, גלגלתי עם הבצק ואפיתי.
יצא יופי של מאפה שמתאים בול לשבת בבוקר (וגם לארוחת ערב באמצע שבוע), לבריכה ביחד עם החברים והג`חנון .
 
אז מה היה לנו שם?
 
בורקס צ`וקור
 
מצרכים:
1 חבילה בצק פילאס (אני אוהבת להשתמש בבצק של מעדנות)
250 גר` גבינת פטה כבשים מגוררת
1/2 קופסא קוטג` 5% (125+-  גר`)
1/2 קופסא גבינה לבנה 5% (125+-  גר`)
1 ביצה
פלפל שחור
מעט מלח
אוריגנו / תערובת תבליני עלים / בזיליקום.... מה שאוהבים
 
ביצה טרופה
שומשום / קצח
 
אופן ההכנה:
את בצק הפילאס פורסים על השיש ביחד עם הניילון.
מערבבים את כל חומרים המלית לתערובת אחידה.
מורחים את המלית על הבצק בחצי התחתון פחות שוליים של ס"מ או שניים.
מגלגלים את הבצק לרולדה (מתקבלת רולדה ארוכה מאד) ואת הרולדה לשבלול.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או קצח.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 50 דק` עד שעה.
 
 רצוי וכדאי להכין לפני הארוחה ואם נשאר ואתם רוצים לחמם, אז רק בתנור / טוסטר אובן.

מלית הגבינות מרוחה על הבצק -  אפשר להוסיף תרד/פטריות/בצל/תירס 
 
 

 מגולגל לשבלול
 
 

אפילו הילדים טרפו  
 
 
בתאבון
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

57 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת