11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמנות קולינארית, או להיות שף לעצמך

Natiie 2008-2011 ©
מלוא זכויות היוצרים המופיעים בבלוג זה לרבות התכנים, עיצוב, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים ל-Natiie בלבד. אין להפיץ, לשכפל, להעתיק, למכור, לשדר, לפרסם, להציג בפומבי או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של הבלוג, כולל תמונות, וכל דבר אחר המוצג בבלוג, אלא אם ניתנה רשות כתובה וחתומה לכך בכתב ומראש ע''י Natiie. במידה והחלטתם להעתיק או להעביר לצד שלישי מתכונים, תכנים, או כל חומר אחר הכלול בבלוג, – אנא הקפידו לצרף קישור ישיר לבלוג או לפוסט, בליווי הקרדיט לבעלת הבלוג/פוסט. עם זאת, חל איסור גורף להשתמש בתמונות או עבודות גרפיות המוצגות בבלוג של Natiie.
אמנות קולינארית

וורניקי (כיסונים) עם תפוח אדמה (של אימא)

וורניקי (כיסונים) עם תפוח אדמה (של אימא)
לא אטעה אם אומר כי אין ולו אוקראיני או אוקראינית אחד/ת שלא מכיר/ה ולא אוהב/ת וורניקי. מטבח אוקראיני בלי וורניקי זה כמו מטבח מרוקאי בלי קוסקוס ובלי דג חריף, או כמו ישראל בלי פלאפל ובלי שווארמה, או כמו מטבח איטלקי בלי ניוקי ובלי רביולי. אפרופו רביולי, אפשר לשים לב כי בכל מבטח של כל העמים, או כמעט כל העמים, יש את ה"וורניקי" משלהם. וורניקי - משמע כיסוני בצק ממולאים בשלל מליות ומבושלים במים רותחים. פירוש המילה וורניקי – מבושלים. ווריניקי עם מליות לא מתוקות נהוג להגיש עם בצל מטוגן, או עם חמאה, או עם שמנת. וורניקי עם מליות מתוקות מסתדרים מצוין עם חמאה, שמנת, דבש, או אפילו ללא כל רוטב. ישנן לא מעט גרסאות לבצק של וורניקי כמו כן גם למליות. אני מביאה את הגרסה של אימא שלי לבצק שלטענתה שיטה זו מפיקה וורניקי הכי רכים, גמישים ודקים. בהמשך אביא גם מתכונים אחרים עם מליות מתוקות.

 

מרכיבים:

בצק:

1 כוס קמח

50 גר` חמאה חתוכה קטן

1 כוס מים רותחים

1 ביצה

1/2 1 - 2 כוסות קמח נוספות

 

מלית תפוחי אדמה:

6 תפוחי אדמה

1 בצל גדול מאוד

1 סלסילת פטריות שמפיניון

500 גר` בשר טחון או 4 נקניקיות גדולות

פלפל שחור

 

לתוספת:

2 בצלים גדולים

שמן לטיגון

ו/או

שמנת חמוצה

 

הכנה:

1. להכין מלית: לפרוס בצל לקוביות. לטגן עד להזהבה קלה. להוסיף פטריות חתוכות דק ולטגן עוד כמה דקות עד שהפטריות מפסיקות להגיר נוזלים. להוסיף את הבשר הטחון, לטגן תוך ערבוב כחמש דקות נוספות או עד שהבשר משחים מעט. לתבל בפלפל שחור ומלח.

 

2. במי מלח לבשל תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצי או לארבע. לסנן את כל המים. לרסק את תפוחי האדמה למחית חלקה, להוסיף את כל תוכן המחבת ולהמשיך למועך עד לאיחוד כל המרכיבים.

 

3. להכנת הבצק: לתוך קערה גדולה לנפות 1 כוס קמח ולהוסיף את קוביות החמאה (מרגרינה). להוסיף מים רותחים ולערבב היטב. לצנן מעט. להוסיף ביצה, שוב לערבב. להוסיף שתי כוסות קמח נותרות (להתחיל מכוס וחצי ואם יש צורך - להוסיף עוד). ללוש עד לקבלת בצק גמיש אך נוקשה יחסית. לחלק את הבצק ל-4 חלקים.

 

4. בזמן שמרדדים את החלק הראשון, מומלץ להחזיק את שאר החלקים מכוסים תחת מגבת לחה לשם מניעת התייבשות. לרדד כל חלק לעלה דק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס או כל כלי נוח אחר. על אמצע העיגול להניח ככף מלית, להדק היטב את הקצוות. מתקבלת צורה של חצי ירח. את כל הוורניקי המוכנים להניח על מגש גדול מקומח קלות.

 

5. להרתיח מים בסיר גדול, להמליח מעט. לשים ווריניקי לתוך מים רותחים ולבשל כ-5 דקות או עד שיצופו על פני המים. להוציא וורניקי בעזרת כף מחוררת, להניח בשכבה אחידה לתוך כלי עמוק ומעל כל שכבה לשים בצל מטוגן עם השמן בו טוגן. לא לוותר על השמן הוא יסייע למניעת הדבקות של כל הווריניקי יחד.

 

6. להגיש חמים בליווי שמנת חמוצה.

 

הערות שוליים: אפשר לחסוך עבודה ברידוד בצק וקריצת עיגולים ואסיפת שאריות ע"י יצירת "חבלים" מתוך בצק בקוטר כסנטימטר וחצי, כל "חבל" לחתוך לפיסות בעובי 1 ס"מ (אולי קצת פחות) ולרדד כל פיסה לעיגול. אפשר גם לחתוך את הבצק המרודד לעלה לריבועים במקום לקרוץ עיגולים (וזה מה שעשיתי מפאת חוסר זמן לכן גם הצורה של הוורניקי שלי יצאה אחרת מחצי ירח הנדרש, אבל הטעם נשאר אותו טעם  )

 

אימא שלי אוהבת לשים בתוך מילוי נקניקיות מעושנות במקום הבשר. ראו בזה את המלצתה החמה.

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nati

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

43 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Natiie אלא אם צויין אחרת