00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

ארוחת צהרי-שישי האולטימטיבית

בעיני, שקשוקה זו ארוחת צהריים של שישי (כמובן, בימים שלא הולכים למסבחה).לא יודעת למה ואיך אבל זה משהו שאיכשהו השתרש אצלי, ואין דבר יותר טעים מלנגב את הרוטב האדום והחריף של השקשוקה עם חלה תוצרת בית.
 
המרכיבים:
 
 

לחלה (עפ"י מתכון ללחמניות של דודו חמוד):

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר (אפשר להוסיף עוד אם רוצים חלה מתוקה יותר, או לחילוף להוריד ולהוסיף עוד קצת מלח)

שליש כוס שמן

כף מלח

עד 3 כוסות מים חמימים

 

לשקשוקה:

בצל

3 שיני שום

3 עגבניות

פלפל אדום ופלפל צהוב

פלפל חריף (לא חובה)

כף רסק עגבניות

4 ביצים

גבינת עיזים (לא חובה)

מלח, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה

 

ו...מתחילים.

בגלל שהבצק של החלה צריך לתפוח, נכין קודם כל אותו. בקערה נניח את הקמח, הסוכר והשמרים ונערבב טוב טוב. לשמרים אסור לבוא במגע עם מלח ולכן אנחנו מטמיעים אותם בתוך הקמח ורק אח"כ ממשיכים.

 

שמרים

 

אחרי שערבבנו טוב טוב נוסיף את השמן, והמלח, ונערבב. כעת מתחילים להוסיף את המים. חשוב מאוד - אף פעם לא להוסיף את כל המים בבת אחת. אפילו במתכון שכבר הכנתם בעבר יכול להיות שתנאי מזג האוויר, או סוג הקמח, או עוד מיליון סיבות שונות ומשונות, יגרמו לכך שהקמח ירצה לספוג פחות (או יותר) מים ולכן נוסיף קודם כוס אחת, נערבב ונראה מה קורה. לברי המזל מביניכם שמחזיקים מיקסר עומד (עדיף קיטצ`ן אייד ירוק או צהוב - עוד לא החלטתי) - כמובן לעשות את השלב הזה והבאים אחריו במיקסר. למסכנים (כמוני) שאין ברשותם מיקסר - תערבבו קודם עם כף עץ, ובשלב הלישה תעברו לידיים ותשתדלו לא לקלל אותי יותר מדי.

בחזרה לעניינינו - אני הייתי קצת שאננה והוספתי 2 ורבע כוסות מים, ויצא לי בצק ממש דביק. בד"כ הבצק הזה רך בטירוף, גמיש ונעים וממש קל ללוש אותו. הפעם הוא יצא פשוט רטוב ולכן נאלצתי להוסיף עוד קצת קמח (לא מומלץ) ולעבוד ממש קשה כדי ללוש אותו.

ככה הוא נראה אחרי כוס מים אחת:

 

אחרי כוס אחת

 

וככה אחרי 2 ורבע כוסות, בעודי מנסה ללוש אותו:

 

קשה

 

לשים את הבצק כ-10 דקות, עד שהוא הופך להיות גמיש ורק ממש קצת דביק. במקרה שלי הוא נשאר דביק אבל ידעתי שעל התוצאה זה לא ישפיע - ככל שיש יותר מים הבצק תופח יותר והופך לאוורירי יותר (המים מתאדים בזמן האפייה ויוצרים בועות בבצק), אבל הלישה בעייתית וגם עשיית הצורות. אחרי שסיימנו ללוש שמים את הבצק בקערה, מורחים עליו שמן ומכסים בניילון נצמד, ומניחים במקום חמים (בימים כאלה אפילו על השיש. בחורף אני שמה בתוך המיטה מתחת לשמיכת פוך) לחצי שעה בערך, עד שהוא מכפיל את נפחו. אני הפעם שמתי אותו במקרר והלכתי לים, וכשחזרתי נתתי לו להתחמם קצת בחוץ ולהגיע לטמפרטורת החדר. ככה הוא נראה אחרי התפיחה:

 

אחרי התפיחה

 

לשים אותו עוד קצת ועוברים לעיצוב הצורות. אפשר לעשות לחמניות עגולות, לחמניות חלה, לחמניות קשר או כל צורה שעולה על רוחכם, וכמובן חלות - צמות או חלת תלישות. אני הלכתי על חלת תלישות - גלגלתי 7 כדורים - אחד הנחתי במרכז ואת השישה הנותרים סידרתי סביבו ברווחים קבועים. משאר הבצק הכנתי לחמניות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (בכמות הבצק הזאת צריך 2 תבניות), מכסים במגבת נקייה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים בהכנת השקשוקה (תיכף נגיע לזה).

כשהחלות סיימו לתפוח, מורחים ביצה מדוללת במעט מים, מפזרים שומשום (אפשר גם פרג או קצח אם אתם אוהבים) ומכניסים לתנור ל30 דקות בערך (אני לא ממש מסתכלת על הזמן, אלא בודקת מדי פעם ומוציאה כשהחלות מזהיבות וקשיחות בחלקן התחתון). מוציאים ומקררים מעט.

ועכשיו לשקשוקה:

מתחילים בלקצוץ בצל בינוני לריבועים. מחממים כמות מכובדת של שמן זית במחבת עמוקה או בסיר סוטז` ומוסיפים את הבצל. כשהוא מתחיל להתרכך מוסיפים 3 שיני שום שקצצנו ונותנים להם להיטגן ביחד.

 

שומבצל

 

אני בעד לחסוך בכלים, ולכן בזמן שהבצל מיטגן אני חותכת את הפלפלים לריבועים (לא מכינה שום דבר מראש בקערות וכו`. באסה לשטוף אח"כ את כל הכלים האלה). כשמתחיל להיות ריח טוב של שום מטוגן בבית (בד"כ זה קורה בדיוק כשמסיימים לקצוץ את הפלפלים) מוסיפים את הפלפלים למחבת ומערבבים. נותנים לפלפלים להתרכך קצת ובינתיים קוצצים 3 עגבניות לקוביות. יש כאלה שאוהבים לקלף את העגבניות (הכי קל בעולם - חורצים בתחתית כל עגבניה X עם סכין, מניחים את העגבניות בקערה ושופכים מעליהן מים רותחים עד לכיסוי. מחכים 10 שניות והופ - הקליפה מתקלפת בקלות החל מהX שסימנו). אני מוותרת על זה במתכון הנ"ל.  מוסיפים את העגבניות הקצוצת למחבת, מערבבים ומכסים. בשלב הזה אפשר להוסיף חצי פלפל חריף שחתכנו לאורך וקצצנו לחתיכות גסות (את החצי השני אני שמה בשקית ומקפיאה. מחזיק חודשים. אני לא מסירה את הגרעינים כי אנחנו אוהבים חריף פה בבית). חשוב מאוד לכסות כדי שהנוזלים לא יתאדו.

כל המרכיבים ביחד:

הכל

 

אחרי 10 דקות בערך העגבניות אמורות להיות כבר רכות ולהגיר מיצים. בשלב הזה נוסיף כף רסק עגבניות ובערך חצי כוס מים (אפשר גם יותר, תלוי כמה רוטב בא לכם שיהיה), לערבב טוב טוב עד שכל הרסק נבלע, ולהוסיף מלח (בערך כפית), פפריקה חריפה, ופפריקה מתוקה (חצי כפית בערך מכל אחת, תלוי במידת החריפות שאתם רוצים). מערבבים טוב טוב.

 

ככה זה אמור להיראות:

מבעבע

 

מכסים ונותנים לשקשוקה לבעבע בקטנה בערך ל10 דקות נוספות. אל תשכחו לטעום ולתקן תיבול. אחרי 10 דקות טועמים פלפל אחד ורואים אם הוא הגיע לדרגת הרכות הרצויה (אני אוהבת שהוא עדיין טיפ-טיפה פריך). אם לא, נותנים עוד כמה דקות בישול. פותחים לתוך השקשוקה 4 ביצים (לא לקשקש אותן חס וחלילה) וזורים מעט מלח על כל ביצה. מכסים.

 

עם ביצים

 

בזמן שהביצים מתבשלות פורסים חצי גליל גבינת עיזים לטבעות, ודקה לפני ההגשה (החלבון כבר צריך להיות מוצק לגמרי והחלמון - לפי מידת העשייה האהובה עליכם. אני אוהבת שהוא קצת נוזלי בפנים) מפזרים את הגבינה בין הביצים. משאירים על האש עוד דקה.

 

גבינה

 

מגישים את השקשוקה עם החלה, מומלץ בתוספת טחינה ביתית... בתיאבון!!

 

ארוחה

 

שקשוקה

 

חלה

 

ביס

 

ביס

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת