00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

pan de epi- לחם צרפתי בצורת שיבולת

מצטערת מראש אם איות השם לא נכון, אשמח לדעת אם כך מאייתים.
המאפיה עובדת שעות נוספות, הפעם זה pan de epi, לחם צרפתי יפיפה בצורת שיבולת, הלחם יכול לקשט כל שולחן, הוא מזכיר באגט וטעים מאד.
כאן ניתן לראות איך מגיעים לצורה המהממת.
 
pan de epi
 
המצרכים ל-4 לחמים
 
לסטרטר
 
1/2 כוס מים
100 גר` קמח ללחם
60 גר` קמח מלא (השתמשתי בקמח כפרי)
1/4 כפית שמרים יבשים
 
לבצק
 
1 כוס מים
1/2 כוס קמח מלא(אצלי קמח כפרי )
1/4 3 כוסות קמח ללחם
1 כפית שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
1 כף מלח
 
לפיזור
קמח תירס
 
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הסטרטר ומניחים בצד ל-20 דקות.
בקערת המיקסר שמים את שאר המרכיבים ומוסיפים להם את השמרים התוססים.
מעבדים במהירות איטית 10-15 דקות, הבצק צריך להיות גמיש ואלסטי- אם יבש, להוסיף מים כף כף, אותו דבר אם דביק, להוסיף קמח ממש מעט כל פעם.
כשמוכן, להוציא למשטח מקומח קלות וללוש ידנית עוד 2 דקות.
להניח בקערה משומנת קלות, לכסות בנילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים עד שמכפיל את נפחו.
להוציא האויר מהבצק, לחלק ל-4 חלקים לכסות ולתת לנוח 20 דקות (שלב מאד חשוב).
 
לשטח כל חלק למלבן ולגלגל וליצור צורה מאורכת כמו באגט.
לרפד 2  תבניות בניר אפיה וליצור קו של קמח תירס על הניר.(שניים בכל תבנית)
 
להניח עליו הבצק, לכסות במגבת ולהתפיח 40 דקות.
 
לחמם תנור ל-250 מעלות.
להניח בתחתית התנור תבנית קטנה.
 
לפני הכניסה לתנור לפזר בעזרת מסננת(לפיזור אחיד) קמח מעל הבצק.
לקחת מספריים ולבצע חתכים מלמעלה כפי שניתן לראות כאן.
 
לשפוך 2 כוסות מים לתבנית בתחתית התנור
 
להכניס התבניות לתנור ולאפות עד הזהבה כ-25 דקות.
 
לתת לנוח קצת ו..
בתאבון.
 
כך נראה הבצק בהתפחה
 
אחרי החיתוך
 
ואפוי
 
עוד זוית
 
יאללה אחרונה מקרוב,

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת