00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת משמש / אפרסק מרעננת

העוגה הזו אמנם עם אפרסק ומשמש, מרעננת וקייצית אבל אני אוהבת להכין אותה גם בחורף! היא קלה מאד להכנה, הכל בקערה אחת ללא מיקסר,  אהובה על ילדים, לחה מאד ונהדרת ליד הקפה.
 
אז אם בא לכם להכין עוגה, שתהיה טעימה, מרשימה (במיוחד כשמכינים בתבנית עגולה), בלי יותר מידי כאב ראש, כלים, ופעולות מיותרות במטבח - זו העוגה בשבילכם!
 

 עוגת משמש / אפרסק מרעננת

 מצרכים:
קופסאת שימורים של משמש/אפרסק משומר
250 גר` חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
גרדה מלימון אחד
 
1 קופסא ג`לי משמש
400 מ"ל מים רותחים
 
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים למעט המשמש/אפרסק.
משטחים את הבצק בתבנית פיירקס מלבנית משומנת ומסדרים מעל את המשמש המשומר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש.
 
עכשיו להחלטתכם - אם אתם רוצים עוגה מאד רטובה וספוגה בג`לי, הכינו את הג`לי לפי הוראות ההכנה על הקופסא ושיפכו לאט על העוגה החמה.
אם אתם רוצים שכבה של ג`לי מעל העוגה ועוגה פחות רטובה, הכינו את הג`לי כשהעוגה כבר קרה ושפכו אותו מעל.
 
בכל מקרה, בימים חמים אלה, אני ממליצה לשמור את העוגה במקרר.
 

 

 

 
 
 
 
 
       יום הולדת שמח לאיש היקר שלי
שחוגג מחר (2/8) יום הולדת       
 
 
   שבוע נפלא וקריר לכולם 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

74 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת