|
רבותי ....כולכם מוזמנים גם לאכול

המרכיבים:
100 גרם פפריקה מתוקה
2 כפות גדושות שום קצוץ
1 כף כמון טחון
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף פלפל שאטה גרוס
1/2 כף מלח
1/2 כף קימל (כראוויה) טחון
2 כפות מיץ לימון
1 כוס שמן תירס
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב
לימונים כבושים
המרכיבים:
5 לימונים צהובים ובשרניים שטופים היטב ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
3/4 כוס מלח גס
1/2 כוס סוכר (אני מאוד אוהב – לא חייבים)
2-3 פלפל סודאני יבש או שאטה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-3 ימים.
- מעבירים לצנצנת (עם הנוזלים), מוסיפים את ש
- מן הזית, אוטמים היטב ומניחים בצד ל-3 שבועות. מדי פעם מנערים את הצנצנת
סלט דלעת מבושלת
המרכיבים:
200 גרם (1 כוס) דלעת
1/2 כף פלפלצ`ומה או אריסה, או סחקה
1/2 כף לימון כבוש קצוץ, ללא גרעינים
1 כפית פלפל שחור טחון
מעט מלח (להיזהר עם המלח - הלימון הכבוש והפלפלצ`ומה מלוחים)
1/2 כוס שמן זית
1 שן שום קצוצה
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- מבשלים את הדלעת במי מלח כשעה. מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה.
- מועכים את הדלעת בעזרת מזלג בעודה חמה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
טונה
ביצים קשות
צלפים
וכל מה שרוצים
המתכון ללחם המטוגן (הפריקסה)
פריקסה (לחמנייה מטוגנת)
המרכיבים:
1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
700 מ"ל מים פושרים
60 גרם שמרים
2 כפות שמן
1 כף מלח
1 ליטר שמן קנולה או תירס לטיגון
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
- ממיסים את השמרים והסוכר בחצי כוס מים פושרים ומניחים במקום חמים למשך 10 דקות.
- מכניסים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה (או שלשים בידיים) מוסיפים את השמן, השמרים והמים הפושרים ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים.
- כעבור שעה לשים שוב את הבצק משך 4 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים בעזרת כפות הידיים כדקה.
- חותכים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם (בגודל כדור פינג-פונג). בעזרת כפות הידיים יוצרים לחמנייה מוארכת מכל כדור בצק. מניחים מגבת מטבח נקייה על מגש ומפזרים עליה מעט קמח. מניחים את הלחמניות במרחק 3 ס"מ אחת מהשנייה על המגש, מכסים במגבת נוספת ומתפיחים במשך 40 דקות במקום חמים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
- מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק (לחום של 180 מעלות) ומטגנים את הלחמניות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות-שחומות (כמו סופגנייה). מוציאים בעזרת כף מסננת למגש עם נייר סופג. מצננים.
|
|
|
|
|
הוספת תגובה
4 תגובות