22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


רבותי ....כולכם מוזמנים גם לאכול

 
 
היום אחותי הכינה פריקסה
זה מאכל תוניסאי
והיא למדה מחמותה לעשות
ולמה עשתה היום
כי האחינית שלי.....שבהריון ....התחשק לה
וגרמה לאחותי הרבה עבודה באהבה
 
אז תגידו תודה לאחותי יקירתי
שבסבלנות רבה ישבה והכתיבה לי את הסלטים
את ההכנה שלהם
ותודה לאחיני שצילם, למרות שבלבו יודעת
שהוא "קילל" אותי כי אני משגעת אותו עם התמונות
 
אז תהנו
וכולכם מוזמנים לקחת ביס
 
מי שלא  יודע מה זה פריקסה
זו לחמניה מטוגנת
שממלאים אותה באין סוף סלטים טעימים
מאוד משביע
אני אוכלת בקושי חצי
זה מה שאני מצליחה לאכול
 
 
 
סלט ראשון פלפל חריף
 

המרכיבים:

100 גרם פפריקה מתוקה

2 כפות גדושות שום קצוץ

1 כף כמון טחון

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כף פלפל שאטה גרוס

1/2 כף מלח

1/2 כף קימל (כראוויה) טחון

2 כפות מיץ לימון

1 כוס שמן תירס

מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב

לימונים כבושים

המרכיבים:

5 לימונים צהובים ובשרניים שטופים היטב ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

3/4 כוס מלח גס

1/2 כוס סוכר (אני מאוד אוהב – לא חייבים)

2-3 פלפל סודאני יבש או שאטה

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד שמן הזית. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-3 ימים.
  2. מעבירים לצנצנת (עם הנוזלים), מוסיפים את ש
  3. מן הזית, אוטמים היטב ומניחים בצד ל-3 שבועות. מדי פעם מנערים את הצנצנת

סלט דלעת מבושלת

המרכיבים:

200 גרם (1 כוס) דלעת

1/2 כף פלפלצ`ומה או אריסה, או סחקה

1/2 כף לימון כבוש קצוץ, ללא גרעינים

1 כפית פלפל שחור טחון

מעט מלח (להיזהר עם המלח - הלימון הכבוש והפלפלצ`ומה מלוחים)

1/2 כוס שמן זית

1 שן שום קצוצה

3 כפות מיץ לימון

1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הדלעת במי מלח כשעה. מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה.
  2. מועכים את הדלעת בעזרת מזלג בעודה חמה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.  

טונה

ביצים קשות

צלפים

וכל מה שרוצים

המתכון ללחם המטוגן (הפריקסה)

פריקסה (לחמנייה מטוגנת)

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

1 כף סוכר

700 מ"ל מים פושרים

60 גרם שמרים

2 כפות שמן

1 כף מלח 

1 ליטר שמן קנולה או תירס לטיגון

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השמרים והסוכר בחצי כוס מים פושרים ומניחים במקום חמים למשך 10 דקות.
  2. מכניסים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה (או שלשים בידיים) מוסיפים את השמן, השמרים והמים הפושרים ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים.
  4. כעבור שעה לשים  שוב את הבצק משך 4 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים בעזרת כפות הידיים כדקה.
  6. חותכים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם (בגודל כדור פינג-פונג). בעזרת כפות הידיים יוצרים לחמנייה מוארכת מכל כדור בצק. מניחים מגבת מטבח נקייה על מגש ומפזרים עליה מעט קמח. מניחים את הלחמניות במרחק 3 ס"מ אחת מהשנייה על המגש, מכסים במגבת נוספת ומתפיחים במשך 40 דקות במקום חמים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
  7. מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק (לחום של 180 מעלות) ומטגנים את הלחמניות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות-שחומות (כמו סופגנייה). מוציאים בעזרת כף מסננת למגש עם נייר סופג. מצננים.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת