00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

כדורי בשר ברוטב עגבניות

 
 
 
השבוע נשארתי לשמור על נכדתי החולה והייתי צריכה להכין לה צהריים, משהו שגם תינוקת חולה תרצה לאכול, אבל שיהיה טעים גם להוריה שחוזרים בערב מהעבודה.
הכנתי קציצות הודו ברוטב עגבניות עם פרוסות תפוחי אדמה שגם הן התבשלו ברוטב. הקטנה אהבה מאד והחלטתי לשחזר אתמול גם אצלי בבית את המתכון ולנו הוספתי גם שעועית ירוקה.
הקציצות יצאו רכות רכות והשילוב של הכל ביחד היה פשוט מעדן.
 
 
 
 
את כדורי הבשר אני מטגנת מעט רק לסגירה, הגעתי למסקנה שקציצות שעוברות טיגון קל יוצאות רכות יותר מקציצות שמתבשלות חיות בתוך הרוטב, וכאן רציתי קציצות ממש רכות.
לרוטב העגבניות השתמשתי בקופסה של 400 גרם עגבניות שלמות (מתוצרת איטליה הן נהדרות) שאותן ריסקתי בבלנדר מקל יחד עם קופסה קטנה 100 גרם של רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל שחור וסוכר.
 
 
 
להכנת הרוטב אני מכניסה למעבד מזון בצל אחד גדול, 4 שיני שום, רבע צרור פטרוזיליה (עלים בלבד) ועלים מ-2 ענפים של אורגנו, וקוצצת הכל דק דק יחד. את התערובת הזו אני מטגנת במעט שמן זית עד לריכוך.
 
 
 
כשהתערובת הירוקה רכה, שופכים את רוטב העגבניות לסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים פרוסות עבות מארבע חמש תפוחי אדמה ומסדרים על תחתית הסיר מעליהם שופכים את כדורי הבשר עם כל הרוטב שהצטבר בצלחת, אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד מים, עד לכסוי כמעט מלא של הכדורים. בהמשך הבישול הרוטב מסמיך מאד ואין מה לדאוג.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים מכוסה חצי שעה.
 
 
 
לאחר חצי שעה מוסיפים שעועית ירוקה קפואה (אפשר במקום שעועית להוסיף אפונה למי שמעדיף), ומבשלים יחד עוד חצי שעה.
סך הכל שעה בישול.
 
כדורי בשר ברוטב עגבניות
 
מצרכים לכדורי הבשר:
1/2 ק"ג הודו אדום טחון
1 בצל בינוני
3-4 שיני שום
1 תפוח אדמה קטן
1/4 צרור פטרוזיליה
פרוסת חלה עבה בלי הקשה (או פירורי לחם)
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
 
מצרכים לרוטב העגבניות:
1 קופסה של 400 גרם עגבניות שלמות (רצוי איטלקיות)
1 קופסה קטנה 100 גרם רסק עגבניות
1 קופסה מים (של העגבניות השלמות)
מלח
פלפל שחור
1 כף סוכר
1 בצל גדול
4-5 שיני שום
1/4 צרור פטרוזיליה
עלים מ-2 ענפים של אורגנו
 
בנוסף:
4-5 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות
שעועית ירוקה קפואה
 
הכנת כדורי הבשר:
שמים את הבשר בקערה ומוסיפים אליה:
פטרוזיליה קצוצה דק דק בבלנדר סטיק,
שום ובצל טחונים גם הם עד דק,
תפוח אדמה טחון דק וסחוט מנוזלים
ולבסוף פרוסת החלה (יבשה) טחונה לפירורים
מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל ומערבבים עד שהכל אחיד. מכסים את הקערה ושמים למנוחה של כחצי שעה במקרר.
משמנים את הידיים ויוצרים כדורים  ומטגנים בשמן חם על אש בינונית טיגון קצר רק לסגירת כדורי הבשר. (לא משנה אם הכדורים עדיין לא מוכנים בפנים כי הם עוברים בישול ארוך ברוטב).
מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
 
הכנת הרוטב והבישול:
שופכים לקערה את תכולת קופסת העגבניות ומרסקים בבלנדר סטיק למחית חלקה.
מוסיפים את רסק העגבניות, המים, מלח, פלפל וסוכר מערבבים ושומרים בצד.
 
מכניסים למעבד מזון או קופסית של בלנדר סטיק את הבצל, השום, הפטרוזיליה והאורגנו וטוחנים הכל יחד למשחה.
 
מחממים מעט שמן זית במחבת עמוקה או בסיר רחב, מוסיפים את המשחה הירוקה ומטגנים על אש בינונית עד שהתערובת מתרככת.
מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה על תחתית הסיר ומעליהם שופכים את הקציצות יחד עם המיצים שהצטברו בצלחת שלהם. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים עד שהקציצות מכוסות כמעט לחלוטין.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים ומבשלים כך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, מוסיפים שעועית ירוקה, מכסים שוב את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה (סך הכל שעה בישול).
 
מגישים בתוספת אורז ומתענגים
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת