00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

רוטב פסטו אגוזים

בגינה שלנו יש פינה קטנה מלאה צמחי תבלין - גרניום לימוני שהולך נהדר עם תה, מרווה, טימין, לואיזה משגעת בריח ובטעם, רוזמרין, סלרי ועוד כל מיני צמחים ריחניים ויפים וגם כמובן, משתלט שם על חלקה לא קטנה בכלל, הבזיליקום הריחני והמשגע!
כמה שאני משתמשת בו לרטבים, פיצה וסלטים, התבלין הזה צומח ומשתולל.
גיליתי, שאני משתמשת הכי הרבה אם אני חותכת לי צרור קטן ויפה, שוטפת ושמה על השיש בתוך כד קטן עם מים. כך הוא זמין ונגיש וגם מוציא שורשים ואפשר שוב לשתול אותו בגינה.
כשראיתי שהעסק שם משתולל לגמרי החלטתי להכין פסטו.
אז פרמז`ן לא היה לי וגם לא כ"כ הצטערתי כי האיש שאיתי לא ממש אוהב את הגבינה הזו.
הכנתי רוטב פסטו עם צנוברים ואגוזי מלך, אחסנתי בשתי צנצנות, שמתי במקרר ואני חייבת להודות שזה מחזיק מעמד כבר מעל שבועיים.
אם הפסטו מעט משחיר, מערבבים ומקבלים את הפסטו הירוק בחזרה כשהטעם לא נפגם בכלל.
 
 
 
רוטב פסטו אגוזים
 
מצרכים:
ליטר עלי בזיליקום טריים (רק עלים!) - זה יוצא צרור מאד גדול של בזיליקום
כפית מלח גדושה
70 גר` אגוזי מלך
50 גר` צנוברים
1 כוס שמן זית
3-4 שיני שום (או יותר אם אוהבים)
 
 אפשר להוסיף 100 גר` גבינת פרמז`ן
 
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים למעט השמן אל בלנדר וטוחנים כשאת השמן מזליפים לאט  לאט תוך כדי עבודת הבלנדר או בהפסקות.
טועמים, מתקנים תיבול, מעבירים לצנצנות ומאכסנים במקרר.
 
ניתן לחלק למנות מנות בתוך שקיות או קפסאות קטנות ולהקפיא.
 

 

 

 חגיגה של צבע וטעם
 
 
ואם כבר הכנתם רוטב פסטו, אתם יכולים להכין שבלולי פסטו ופרמז`ן טעימים מבצק שמרים. זה פשוט מאד להכנה ונחמד להגשה בארוחת בוקר או ערב מושקעת.
את המתכון אתם יכולים לראות אצל מוטי בבלוג "אוכל מכל הלב".
המתכון אמנם של קרין גורן אבל לכו להציץ בבלוג ותראו איזה יופי של תוצרת. 
 
 
 

טעימים ונחטפים - שבלולי פסטו ופרמז`ן.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת