00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

קאפקייקס ליום שמח!

 קורה לכם לפעמים שפשוט בא לכם להכין משהו ואתם רק מחכים להדמנות? זה מה שקרה לי  עם הקאפקייקס. מאז שראיתי (מזמן מזמן) בתוכנית של מרת`ה סטיוארט (יותר מדי זמן פנוי, כבר אמרתי?) מישהי שהגיעה להכין קאפקייקס במגוון צורות וטעמים - נדלקתי, ובגלל שמאז התחילה תקופת המבחנים לא היה לי זמן. אז לשמחתי הרבה המבחנים הסתיימו השבוע, ובתזמון מדהים חבר הזמין אותנו לעל האש לכבוד יום ההולדת שלו, ואני התנדבתי כמובן להכין קינוח.

דבר ראשון - כמובן, הכנת המאפים עצמם. לצערי הרב, אני עם המתכון המקורי של הקאפקייקס לא מסתדרת. אולי בעתיד אני אתן לו עוד הזדמנות, אבל כרגע זה הדבר היחיד שפשוט לא הצליח לי באפייה. אז במקום המתכון הרב שלבי המקורי, הכנתי עוגת שוקולד בתבנית מאפינס.

מתחילים ב-4 כפות קקאו. אני אישית לא בוחלת בקקאו עלית, אבל שמעתי שמועה שיש אנשים שלא נוגעים בו - אתם מוזמנים להשתמש באיזה קקאו שתרצו.

 

 קקאו

ממשיכים בהוספת החומרים היבשים:

2 כוסות קמח, שקית אבקת אפייה וכוס וחצי סוכר.

 

 יבשים

כעת מוסיפים 2 ביצים וכוס שמן ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד ואחידה. מוסיפים 2 כווסת מים רותחים ומערבבים עד שמקבלים מין מרק שוקולד דליל (לא להילחץ, זה אמור להיות נוזלי).

 

מכינים תבנית מאפינס (אני הכנתי בתבנית מיני מאפינס, ויצאו לי בערך 30) עם מנז`טים מתאימים, שופכים לכל מנז`ט תערובת עד ל3/4 גובה, ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-175 מעלות ל15-17 דקות. שימו לב! אם בחרתם להכין מאפינס ולא מיני מאפינס, זמן האפייה יתארך, הייתי הולכת לכיוון ה22-23 דקות.

 

שימו לב - אני השתמשתי במנז`טים מס` 4 שהם קטנים מדי לתבנית, אבל לא קרה כלום. המקסימום שיכול לקרות זה שהנייר יהיה קצת מכווצ`ץ`. חוצמזה, אני הוספתי פה קוביית שוקולד מריר לכל מאפין.

 

כשהמאפינים מוכנים, חשוב מאוד לתת להם להצטנן לגמרי, אחרת הקרם יתחרבש.

ככה הם נראים כשהם מוכנים:

 

מוכנים

 עוד אחת

 

בזמן שהמאפינים מתקררים נכין את הקרם:

למעבד מזון עם להב מתכת נכניס 200 גר` חמאה בקוביות ו-400 גר` אבקת סוכר (טיפ קטן - במקום לקנות אבקת סוכר אפשר פשוט לטחון סוכר רגיל, במעבד מזון או במטחנת תבילים. חוסך המון כסף...). מעבדים מספר שניות עד שמתקבל קרם חלק. את הקרם נחלק לקערות לפי כמות הצבעים שנרצה להשתמש בהם.

 

קרם לבן

 

כעת נוסיף לכל קערה מס` טיפות של צבע מאכל (אפשר להשתמש גם בג`ל, אני משתמש בצבעי מאכל נוזליים מטעמי תקציב) לפי חוזק הצבע שרוצים. אני השתמשתי בצבע כחול, אדום וירוק, והשארתי רבע כמות לבנה.

 

והקרם צבוע

 

כעת נצפה כל רבע מהמאפינים (המצוננים!) בצבע אחר. חשוב לעבוד עם קרם קר, ולכן אם עובדים בחדר לא ממוזג מומלץ להכניס אותם למקרר אם לא משתמשים באותו רגע. אני השתמשתי במרית קטנה, אפשר גם עם כפית או סכין.

 

מצפים

 

 

ועכשיו באמת מתחיל הכיף - הקישוטים! פה באמת אפשר להשתולל... אני הכנתי שקי זילוף מנייר אפיה (אם תבקשו אני אעלה מדריך הכנה לשקי הזילוף), והשתמשתי גם בשק זילוף רב פעמי עם צנתר כוכב.

 

שק זילוף

 

בנוסף, קישטתי גם עם סוכריות צבעוניות, סוכריות סוכר קשות בצורת כוכבים ומקופלת שחתכתי ל"קוצים".

 

דוגמא

 

 

מזל טוב

 

קיפוד

 

וכולם ביחד

 

חשוב לשמור בקירור לאחר ההכנה.

 

תהנו, ותכינו את עצמכם להמון המון מחמאות!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת