00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

פוליצ`ה - תבשיל בשר קוצ`יני

 

פוליצ`ה זה תבשיל של בשר או עוף  מטוגן מעט ומבושל עם מעט ירקות, תבלינים מעט שונים מהרגיל והרבה חריף.

את התבשיל הזה למדתי להכין מחברתי צ. שמכינה מאכלים קוצ`יניים מצויינים!

יש לה מחברת קטנה ומסודרת עם כל מיני מתכונים שלמדה להכין מאמא שלה, ושאני עוד חולמת ללמוד להכין.

כשפתחתי את הבלוג חשבתי שזה ידרבן אותי ללמוד ולהכין את המאכלים והחטיפים הקוצ`ינים הכל כך טעימים, אבל בדרך כלל הכנתם לוקחת המון זמן ולא מעט שלבים אשר מנעו ממני לנסות ולהתחיל עם זה.

פולצ`ה יחסית למאכלים האחרים, קל להכנה ולא דורש הרבה שלבים לכן אני אוהבת להכין ועוד יותר, אוהבת לאכול .

 

 

 

פוליצ`ה - תבשיל בשר קוצ`יני

 

מצרכים:

1 קילו בשר כתף חתוך לקוביות קטנות (כ-3X3 ס"מ)

3 בצלים קצוצים

4-5 שיני שום קצוצות

2 ס"מ ג`ינג`ר חתוך לקוביות קטנות

פלפל ירוק/אדום חריף

1 קופסא 100 גר` רסק עגבניות

2 כפות גרגירי כוסברה טחונה (ע"י מכתש ועילי או כוס)

 

פלפל שחור

1 כפית כורכום

1 כף פפריקה מתוקה או חריפה

מלח

עלי VEPLA (עלי קארי) קצוצים או מעט תבלין קארי

1 כפית סוכר

 

* כף חומץ

 

אופן ההכנה:

במחבת קטנה ויבשה קולים את הכוסברה עד השחמה קלה - לא לשרוף ולא להשחים מידי!!

את הבשר סוגרים בטיגון קל מכל הצדדים ומוציאים לקערה עם המים שיצאו ממנו.

מוסיפים שמן לסיר ומטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הפלפל הירוק/אדום, הג`ינג`ר והשום וממשיכים לטגן.

מוסיפים את הבשר עם מי הטיגון, רסק העגבניות והתבלינים למעט המלח!! את המלח מוסיפים בסוף הבישול.

* בשלב זה מוסיפים את החומץ.

 ( בתבשילים הקוצ`ינים כמעט תמיד יש חומץ. החומץ בעצם נועד לשמר את התבשיל מפני קלקול. בעבר בקוצ`ין, כשלא היו מקררים זו הייתה השיטה לשמור על התבשילים וזה נטמע עד היום במתכונים! היום, כשיש מקררים לי זה נראה מיותר, מה גם שאני לא ממש אוהבת חומץ, לכן אני משמיטה.)

מוסיפים כ1/2-3/4 כוס מים, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהבשר רך.

מוסיפים את המלח, מתקנים תיבול, מערבבים ומכבים את האש.

 
 
 
 
 

 גרגרי כוסברה קלויה על מחבת יבשה
 
 

 
 

 בתאבון ושבת נעימה 
  
___________________________________________________________________
 
אני מנצלת את הפורמט הזה כדי להוסיף מודעת למכירה פרטית שלי:
 
אני מוכרת את הטויוטה שלי - טויוטה אוונסיס שנת 2001
נפח מנוע 2000, יד שניה, 130,000 ק"מ.
אפשר לפנות אלי במסר או במייל.
 
תודה
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת