00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

אדום או צהוב?

מהמאכלי עדות.. מה שאני הכי אוהבת לאכול ובאיזשהו אופן גם להכין (למרות תהליך הכנה אורך) זה קובה..

אני הכי אוהבת את הקובה האדומה במרק סלק (עם המון סלק)  מתוק וחמוץ.. יש אחרים כאן בבית שאוהבים דווקא מרק דלעת חמצמץ עשיר בעלי נענע..

הבסיס שלי למרק סלק הוא:
כ-3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
6-7 סלקים חתוכים לפלחים
מיץ מ-2 לימונים
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר
2-3 כפות רסק עגבניות
אבקת מרק (אם יש צורך להסמיך, אני משתמשת בטבעית)

אופן ההכנה:
שמים שמן (לכיסוי תחתית הסיר) מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.
מוסיפים כפית גדושה של פפריקה מתוקה, מלח ופלפל, סוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים את הסלקים לריכוך.
מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים ואם יש צורך גם כף אבקת מרק להסמכה.. (אצלינו אוהבים את המרק ממש סמיך כי הוא משמש יותר כרוטב למצע של אורז וקובה)

הבסיס למרק דלעת הוא על פי מתכון של מסעדת סוזאנה נווה צדק.
חומרים למרק:
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס צימוקים בהירים
צרור קטן של נענע
3 כפות סוכר סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
כפית פפריקה מתוקה
כורכום
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
750 גרם (ברוטו) דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

אופן הכנה:

שמים שמן (לכיסוי תחתית הסיר) מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
מוסיפים את הדלעת ומערבבים היטב.
מוסיפים את הפפריקה מתוקה, עלי הנענע, כורכום מלח ופלפל, סוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים את הדלעת לריכוך.
מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים ואם יש צורך גם כף אבקת מרק להסמכה.. (אצלינואוהבים את המרק ממש סמיך כי הוא משמש יותר כרוטב למצע של אורז וקובה)

לקראת סוף הבישול מוסיפים את הצימוקים.


לקובה ל-80+ קובות בינוניות
1 ק"ג סולת
300 גרם בורגול דק
כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון דק
2 כפות שמן

מים

חומרים למילוי:
2 כפות שמן
1 ק"ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
מלח ופלפל גרוס

אופן הכנה:
מטגנים במחבת את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הבשר טחון ומערבבים עד להתפוררות הבשר.
מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל.
מוסיפים פטרוזיליה ונענע.
טועמים ומתקנים את התיבול.
מניחים להתקררות.


להכנת הקובה:
שוטפים היטב את הבורגול ומשרים במים (עד כיסוי)
לאחר שהמים נספגו מוסיפים את הסולת, מלח ושמן מערבבים היטב עם הידיים ומוסיפים מים כל פעם קצת עד לקבלת "בצק" גמיש.
מניחים בצד למנוחה של מספר דקות שהבצק יספוג את המים. אם הבצק קשה מדי להוסיף עוד מים. אם הוא רך מדי להוסיף עוד סולת.
בידיים רטובות משטחים כדור בצק ממלאים במעט בשר, סוגרים לכדור ומגלגלים לאיחוד מושלם ללא חורים.

את הקובות מבשלים במרק כ-20-30 דקות ואוכלים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת