00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

טורטיני שוקולד עם גלידה

 
תהנו מהמתוק הזה ומהגלידה הקרה המתחלקת בגרון.
פירוש המילה `טורטיני` היא טורטים קטנים. 
 
 
 הקינוח נפלא לעונת הקיץ כמובן. הכנתו מהירה וכן גם אפייתו.
 
 
 
 
 
 
 
המתכון הזה מוקדש ל  נהייה עמומה
אני מקווה נהייה, שהכפפה ששלחת לי התמלאה בכל טוב
 
 
 
 
טורטיני שוקולד
 
 
160 גר` שוקולד
160 גר` חמאה
3 ביצים
3 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2כוס קמח
 
תבניות חד פעמיות קטנות
גלידה 
גרנדין (לא חובה)  
 
 
 
 
 
להמיס בסיר קטן על אש קטנה את השוקולד והחמאה.
 
לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
 
להקציף את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת בהירה.
 
להוסיף קמח ולערבב.
 
להוסיף את תערובת השוקולד ולערבב היטב.
 
 
בעזרת מצקת למלא כל תבנית בתערובת (1/2 מהגובה) ולהכניס למקרר לשעה בערך.
 
 
 
 
 
 
 
לאפות את הטורטיני כ- 15 דקות .
 
מרכז הטורטיני ישקע מעט אחרי קירור.
 
 
להוציא את הטורטיני מהתבנית, להניח על צלחת אישית. מעל להניח כדור גלידה ולזלול. 
 
 
 

 
 
ללקק את האצבעות.  נהדר לאירוח.
 
 
 
אפשר להכין את הטורטיני עד לאפייתם מספר שעות קודם - לשמור במקרר כמובן - ולאפות לפני הזלילה.
 
אפשר לשפוך מעט גרנדין מעל הגלידה. לא חובה.
 
 
 
זהו. 
 
ביי לכולם 
אלינוער
 
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

42 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת