00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

דיאנה

13/07/2009
דיאנה, מלון גראנד ניו, שכונת אל מוטראן, נצרת

 

נסיכה מודרנית

 

את דיאנה בנצרת אין צורך להציג. המסעדה היתה אחת הראשונות בארץ, שלימדו את הקהל הישראלי, שאוכל ערבי הוא הרבה מעבר לחומוס-צ`יפס-סלט. הביקורות היללו, הקהל נהר בהמוניו - ודוחול ספאדי, האיש העומד בראשה, הפך לדמות מוכרת ופופולארית בתקשורת.

 

עם השנים הועם זוהרה של דיאנה. מסעדות ערביות איכותיות חדשות קמו בעקבותיה. המבנה, בו שכנה במשך 34 שנה, הוזנח ולא הלם נסיכה שכמותה. האוכל אמנם תמיד היה מוצלח, אך חוויית האכילה בה הפכה צפופה, לחוצה ולעיתים אף מדכדכת. נראה היה שלמרות ההערכה הרבה, דיאנה מתקשה לשמור על מעמדה בפסגת הקולינאריה הערבית הישראלית.

 

לפני מספר חודשים נפל דבר. המסעדה העתיקה משכנה מהרחוב הראשי בנצרת (פאולוס השישי) אל שכונת אל מוטראן במעלה העיר. מי שביקר בה בעבר, לא יוכל שלא להידהם למראה המסעדה בגלגולה הנוכחי. היא שוכנת בחלל גדול, מרשים, מודרני, עדכני, המשדר יוקרתיות. המפות לבנות, כלי ההגשה מהודרים, מסכי פלזמה תלויים על הקירות - ואפילו השירותים נראים מיליון דולר. נכנסנו פנימה והבטנו סביבנו בהשתאות - הזאת את דיאנה? אך ללב גם התגנב החשש, שעם כל הפאר וההדר, אולי שכחו פה בדרך את מה שחשוב באמת.

 

 

 

פתחנו את הארוחה בסלטים לזוג (60 ₪). מקבץ סלטי הפתיחה הוא סוג של אבן בוחן לכל מסעדה ערבית.  אל השולחן הוגשו צלוחיות רבות, עמוסות בכל טוב, שכללו בין השאר כרובית בטחינה, לבנה, סלט חצילים, חומוס, סלט תורכי, סלט פטרוזיליה ועוד. היה זה מטח עשיר ומפואר של סלטים טריים, רעננים, וטעימים בצורה יוצאת דופן. הביצוע של כולם, כולל המוכרים והסטנדרטים שבהם, היה בעל טאצ` מיוחד. ניגבנו את הצלוחיות עד שהפכו נקיות לחלוטין, והערמנו אותן אחת על השנייה עד שנוצר מגדל צלוחיות גבוה - לתדהמתו של המלצר. זה היה השלב בו נשבר סופית הקרח בינינו לבין דיאנה החדשה. שחררנו כפתור במכנסיים וציפינו לבאות.

 

 

 

 

 

למנה עיקרית הזמנו את מנת הדגל המפורסמת כאן: קבב טלה קצוץ (75 ₪). מדובר בכדורי בשר משופדים, קצוצים ביד, שמכילים צנוברים, פטרוזיליה - ומתובלים בפלפל שחור ומלח. נשמע פשוט מאוד - ובכל זאת אין לי הסבר איך למנה הזאת יש טעם שונה כל-כך מכל קבב אחר שאכלתי בעבר. הבשר היה שמנמן ועסיסי, בעל ארומה נפלאה וטעם עמוק במיוחד. חד משמעית מדובר בקבב הטוב ביותר כיום בישראל.

 

 

 

 

כמו כן הזמנו כפתא טחינה (75 ש"ח), הגרסה המקומית לסינייה. הבשר היה רך וטוב, רוטב הטחינה חמצמץ ומשובח - אך המנה לא שכנעה כמו מנת הקבב המופתית.

 

 

הגענו למסעדה מצוידים מראש בקופון, שהדפסנו באתר Rest, המקנה כנאפה חינם (שמחירה בתפריט 45 ₪). המנה היתה טובה, אך הכילה כמות מוגזמת של סירופ מי סוכר. תמוה בעיני מדוע מסעדות ערביות מרגישות תמיד צורך להוסיף המתקה נוספת לכנאפה, שמתוקה בלאו הכי. מומלץ לבקש מראש, שהמנה תוגש ללא מי סוכר.

 

 

 

יצאנו מהמסעדה שבעים ומרוצים. שמחנו לגלות, שהמיקום החדש עשה לדיאנה רק טוב. אם פעם נהנינו בה רק מאוכל משובח, אז כיום מדובר כבר בחוויית בילוי כוללת. המחירים אמנם עלו במקצת, אך בהתחשב בתמורה הם סבירים לחלוטין. מעניין יהיה לראות כיצד הקהל הישראלי, המורגל לאכול אוכל ערבי בתחנות דלק, יקבל את מחלפותיה התל-אביביות החדשות המהודרות של הנסיכה.

 

ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת