00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רפי כהן - Raphael

יום שישי - שבת שלום

יום שישי הוא יום שאהוב עלי במיוחד. יש משהו באוירת סוף השבוע בישראל, שמתחילה אחר הצהריים של יום חמישי כבר שאנשים מתחילים לברך אותך ב"שבת שלום" וממשיך בשישי בבוקר, במגוון האחר של האנשים שמגיעים לשוק, במצרכים שקונים ואולי אני מדמין, אבל מרגיש לפעמים כאילו כולם מנומסים יותר.
 
אני מאמין שאחת הסיבות העקריות שאני מחובר כל כך ליום שישי, היא שהיום הזה מזכיר לי את הילדות בי-ם, ארוחת ערב משפחתית, סירים, ריחות, טעמים ובעיקר-את סבתא שלי.
 
סבא וסבתא שלי גרו ברחוב אנטיגונוס בקטמונים. אני הייתי ילד סקרן שהיה חייב לבדוק הכל וככה יצא שהתחברתי עם כל החברות של סבתא שלי, יושב במטבח שלהן, מסתכל איך הן מבשלות ושואל שאלות בלי סוף. הייתי יושב אתן שעות, לומד ומסתכל, "מצלם" הכל בראש וזוכר. מאחת השכנות הכורדיות - רבקה, הכרתי את הקובה. הגעתי יום אחד לסבתא ובקשתי ממנה שתכין לי קובה. היא לא הסכימה בהתחלה כי "הקובה לא משלנו" אבל הכינה בכל זאת. אין מה לעשות, מתכונים שעוברים מדור לדור לא יכולים לצאת אותו דבר בעדות שונות - כמה שסבתא לא נסתה היא פשוט לא הצליחה להכין קוסקוס אדום  כמו השכנה שלה לאורה בן דוד (שהיתה טוניסאית כמובן) אין מה לעשות בסופו של דבר זה לא המתכון-אלא הדרך.
 
את רוב הדברים שאני יודע על אירוח, מטבחים, טעמים ומתכונים -למדתי ממנה. אפילו את השפה והדיבור למדתי ממנה (כן, אני מדבר מרוקאית שוטפת). את כל מה שלמדתי במטבחים הילדות בקטמונים אני מביא אתי היום למסעדה. הן שמרו ככ הרבה שנים על שיטות הבישול שהביאו אתן כל אחת מהמקום ממנו עלתה ופיתחו כאן את ההמשך.
 
כשהייתי קטן, היו מגיעות לשכונה שתי ערביות מהעיר העתיקה. לאחת מהן קראו מרים היא היתה שמה את כל הסחורה שלה במחסן של סבתא בחדר מדרגות ויוצאת למכור ירקות בשכונה. שנים אחרי, אני עדין זוכר את הטעם של הלפתות המתוקות שהיא היתה מוכרת.
 
בסופו של דבר מה אני מנסה להגיד לכם? הזכרונות, מרחב הטעמים מהילדות שאני מביא אתי מכל השנים האלה הם שעצבו את הטבח שבי, את האהבה לאוכל, לאירוח, לשמחה על הפנים של האנשים כשהם נהנים מארוחה טובה - אני מבין את הקשר שבין התחלת הדרך ובין סופה על הצלחת ובגלל זה אני מתעקש ככ על הפרודוקטים הטובים ביותר - הירקות, הפירות, התבלינים וכו. הכל יחד זה מה שעושה את התוצר הסופי למשהו שגורם לסיפוק ולהרגשה טובה ללקוחות שלנו.  
 
אני מאחל לכולכם שבת שלום והנה מתכון שמומלץ לפתוח אתו את שבת בבוקר:
 
שקשוקה עגבניות קלאסית

המרכיבים (6-4 מנות):

6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות

8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על אש גלויה

4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס

1/2 כוס שמן זית

1 כפית פלפל שחור

2 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפל יבש

6-8 ביצים טריות

אופן ההכנה:

  1. מפרידים חצי מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים.
  2. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי ש"תפתח" בשמן החם, מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את הביצים והחלמונים, מפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח, ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רפי כהן raphael אלא אם צויין אחרת