00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל שבא מהלב

מרדומה-סלט עגבניות מבושל פיקנטי

11/07/2009
אצלנו בבית קראו לזה בכלל-סלט מבושל, אמא כנראה חשבה שאנחנו יותר מדי אשכנזים כדי לקלוט את השמות המקוריים, אחר כך זה התחלף ונקרא מטבוחה, וסוף סוף קוראים לילד בשמו, סלט עגבניות חריף מבושל על פי יוצאי לוב.
נתחיל מהעגבניות, רצוי שתהיינה אדומות ובשלות, אלו של היום עגבניות תמר נקנו הבוקר בשוק הסיטונאי ברחובות...זה כבר נושא לסיפור אחר, חלקן מצא דרכו לתנור לייבוש, וחלקן למרדומה.
כשאני עצלה, ואלו לא עגבניות תמר אני אפילו לא טורחת לקלף אותן, לעגבניות תמר יש קליפה עבה מאד שלא מסתדרת עם הטקסטורה הסופית.
 כשהיינו קטנים, כדי לקבל נפח סלט גדול יותר, אמא היתה מוסיפה פלפלים בהירים מהדקים, אני מוותרת.
לגבי פלפלים חריפים...צריך להזהר, בקיץ הפלפלים מאד חריפים...
 
מרדומה-סלט עגבניות מבושל ופיקנטי
 
המצרכים
 
20 עגבניות תמר חלוטות, קלופות ובקוביות
1 או יותר פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות
1/2 עד ראש שום קלוף וקצוץ
1/4-1/3 כוס שמן קנולה
מלח לפי הטעם בערך כף
 
אופן ההכנה
אני מכינה בווק, אבל ניתן להכין במחבת רחבת .
שמים במחבת את השמן, מוסיפים לו את הפלפל החריף ומטגנים קלות.
מוסיפים את העגבניות ומערבבים מפזרים מעל חלק מהמלח, מכסים ומביאים לרתיחה.
בשלב הזה יש הרבה נוזלים, מנמיכים להבה, משאירים מכוסה למשך כ-20 דקות.
מסירים המכסה, מוסיפים את שאר המלח והשום וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם,עד שהנוזלים לאט לאט נעלמים וסלט דומה יותר למעין קונפיטורה.
מכבים ומצננים
בתאבון
 
עוד קצת דוגמניות
 
ובקטנה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמירה אלא אם צויין אחרת