88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

צלי בשר נימוח עם תפוחוני אדמה שלמים

14/07/2009
או שזה בשר, או שזה חמאה... או שזה בשר רך ונימוח "כמו חמאה", כלומר, בדיוק הצלי בשר שאת המתכון הפשוט והמושלם להכנתו אני מביאה כאן בלי הרבה הקדמות ובלבולי מוח. מתכונטו! כמו שקל להכין, ככה קל ליהנות ממנו (רק תתעלמו בבקשה מהמוגבלות הטכנית של המצלמה הפושטית שלי לשדר פלט קולינרי באיכויות אמת. כשתכינו... תבינו היטב למה התכוונתי).
 
כמות ל-7 סועדים
המצרכים  ההכנה
  1. נתח צלי כתף (מס` 5) טרי במשקל כ-2 ק"ג, מוכשר ושטוף
  2. 1 ק"ג תפוחוני אדמה טריים לבנים שטופים (לא מקולפים) ויבשים
  3. 2 כפות שמן מתובל (או זית)
  4. מלח, פלפל שחור - לפי הטעם
  5. 100 מ"ל מים

1 על להבה גבוהה מחממים היטב מחבת/סיר ברזל יצוק ומברישים אותו במעט שמן. מניחים את הבשר לסגירת צד אחד משך כ-5 דקות והופכים לסגירת הצד השני ותחילת השלב הראשון בבישול. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כל צד משך חצי שעה.


מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומעבירים למסננת עד לצינון מלא. לא שוטפים את הסיר (משאירים את מעט הרוטב שנוצר)
כשנתח הבשר קר, פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס"מ ועוברים לטיפול בתפוחוני האדמה ושלב הבישול השני

 

2-5 מערבבים את תפוחי האדמה עם השמן המתובל, גורסים מלח ופלפל שחור, מחממים את סיר הברזל וכשהוא לוהט מעבירים אליו את תפוחי האדמה המשומנים והמתובלים. מטגנים קלות כ-2 דקות, רק שיקבלו מעט צבע ומסדרים מעליהם את פרוסות הבשר. מתחילים בסידור הפרוסות העבות (התוך נותר נא) ומעליהן את הדקות והמבושלות גם מבפנים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה עד גמר בישול.

מבשלים בסיר מכוסה משך כשעה, עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי. מכבים את הלהבה ומשהים בסיר סגור לפחות 15 דקות לפני ההגשה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת