22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


ארוחת הבוקר לדובות

 
 
 
עיינתי בספרים
גם הצצתי לאתרי אינטרנט
ומצאתי מה אני הולכת להכין לארוחת הבוקר
החגיגית מחר לכבוד יום הולדתה של אחותי
 
הכנתי רשימת מסמכים
הרמתי טלפון לאיש שלי
נתתי לו את הרשימה בדרכו לבית ילך לקנות
 
מחר נתעורר מוקדם, בשעה 7 בבוקר
כן גם האיש שלי, יעזור
אם הוא רוצה "להסתובב לא קשור " מחר
הוא חייב לקום איתי מוקדם ולעזור
 
אז הנה מה אנחנו הולכים להכין
 
 
שקשוקה אפויה על טורטיה
 

החומרים ל-4 מנות (טורטייה אחת לשני סועדים):

  • 2 טורטיות קנויות
  • 1 קופסא של רוטב שקשוקה מוכן (או קופסת שימורי קוביות עגבניות)
  • כמה טיפות של רוטב טבסקו מעושן, לפי הטעם
  • 1 צנצנת שימורי פלפלים מוחמצים, קלופים
  • 4 ביצים
  • 100 גר` גבינת קשקבל, מגוררת (או גבינה קשה אחרת)
  • 1/2 צרור כוסברה (אופציונלי), קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הטורטיות על רשת התנור (כל טורטייה על רשת נפרדת בתנור).
  2. מטפטפים כמה טיפות מרוטב הטבסקו, לפי מידת החריפות הרצויה, אל רוטב השקשוקה המוכן או אל שימורי העגבניות (אם משתמשים בקוביות עגבניות, יש לתבל גם במלח ובפלפל).
  3. מורחים בעזרת כף את הרוטב על פני הטורטיות ומשאירים שוליים של 2 ס"מ מקצה הטורטיות.
  4. חותכים לרצועות עבות את הפלפלים (2 פלפלים לכל טורטייה) ומפזרים מעל הרוטב.
  5. פותחים בזהירות 2 ביצים מעל לכל טורטייה (מקפידים שהחלמון יישאר שלם) ומפזרים כמחצית מכמות הגבינה המגוררת מעל לכל טורטייה.
  6. אופים את הטורטיות בתנור החם עד שהחלבון מתייצב והחלמון עשוי (לפי טעמכם). מוציאים מהתנור, זורים מעל כוסברה קצוצה ומגישים חם.

פנקייק עם גבינת רוקטה

החומרים ל-4 מנות:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • ½1 כוסות ריוויון
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה
  • 75 גר` חמאה, מומסת
  • 3 כפות גרגרי פרג
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • שמן, לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח התופח יחד עם אבקת הסוכר בקערה.
  2. טורפים בקערה נפרדת את הביצה, הריוויון, גבינת הריקוטה והחמאה המומסת.
  3. מאחדים את תערובת הקמח ואת בלילת הביצים בעזרת מטרפה. מוסיפים לבלילה את הפרג וקליפת הלימון המגוררת.
  4. מחממים מחבת טפלון שטוחה. משמנים קלות את פני המחבת בעזרת נייר סופג טבול במעט שמן או בעזרת מברשת.
  5. יוצקים בעזרת כף מבלילת הפנקייק אל המחבת ומטגנים על אש בינונית, עד שמופיעות בועיות על פני הפנקייקים. הופכים את הפנקייקים בעדינות לצד השני לכ-30 שניות נוספות ומסירים מהמחבת.
  6. חוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה ומטגנים כך את יתר הפנקייקים. מגישים חם עם סירופ מייפל ופירות העונה.

חביתות

לחביתה:

  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • מעט מלח ופלפל לבן טחון
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 צנצנת עיטורי עגבניות מיובשות
  •  
  • לסלט:
  • מיקס עלי בייבי

אופן ההכנה:

החביתה:

  1. טורפים היטב את כל המרכיבים, למעט עיטורי העגבניות.
  2. שופכים מעט שמן זית מהצנצנת עיטורי העגבניות על מחבת, מוזגים את הבלילה, מנמיכים את האש ומטגנים במשך 8-7 דקות.
  3. מקפלים את החביתה, מורידים מהמחבת ויוצרים צורת לב בעזרת סכין.
  4. מעטרים את החביתה בעיטורי העגבניות המיובשות.

הסלט: מערבבים את עלי הבייבי במעט שמן זית מצנצנת עיטורי העגבניות המיובשות.

קרואסונים מפנקים

ל-32 קרואסונים

לעיסת השמרים:
1 קובית שמרים (50 גרם)
4 כפות סוכר
 1/2 כוס מים פושרים

4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
חצי כוס מים חמים
1 קילו קמח
1 חבילת מרגרינה בלו-בנד לאפייה ללא מלח מרוככת
קוביות מ-2 חבילות שוקולד מריר


לסירופ:
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כפות חלב
תמצית וניל


+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מתפיחים את חומרי העיסה, כ-10-20 דקות.  
+ מערבבים בקערה גדולה ביצים, סוכר, מלח ומים. מוסיפים את עיסת השמרים ובוחשים.
+ מוסיפים לתערובת קמח במיקסר(או לשים בידיים) עד שנוצר בצק רך וגמיש.
+ מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
+ מחלקים ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה ומורחים עליו רבע חבילת מרגרינה.
+ עוטפים כל חלק בניילון (משאירים מקום לתפיחה בתוך הניילון כך שלא יצמד לבצק) ושומרים במקרר בין שעתיים ללילה.
+ מרדדים כל עלה שוב וחותכים ל-8 משולשים. שמים בכל תחילת משולש (בחלק הרחב) קוביית שוקולד מריר ומגלגלים לקרואסון.
+ מתפיחים את הקרואסונים בתבנית (כ-20 דקות נוספות) ואופים כ-10-20 דקות עד להשחמה. (ניתן להקפיא לאחר האפייה)
+ מרתיחים את חומרי הסירופ ומורחים על הקרואסונים (לא חובה אבל טעים)

מאפה פילו וחציל קלוי

 חבילה גבינת כנען מפוררת
1 גביע סלט חציל קלוי בטעם טבעי
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
חבילה עלי פילו
חמאה מומסת

אופן ההכנה

. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה
2. מניחים עלה של פילו על משטח עבודה ומורחים בחמאה מומסת, מניחים עלה שני ומורחים בחמאה שוב ומניחים מעל עלה שלישי.
3. חותכים לרצועות של 10 ס"מ, מניחים מעט מהמילוי על כל רצועה ומקפלים למשולשים.
4. חוזרים על הפעולה עם כל עלי הפילו
5. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 15 דקות עד שמקבל גוון זהוב

סלט עם כל הירקות עגבניות, מלפפונים, פלפלים בשלל צבעים, כרוב בשלל צבעים שומר כולל טונה ותירס ונוסיף רטבים שונים

העוגה חברה הבטיחה לאפות ולהביא

נהיה מחר כ-10 דובות

יאלה הולכת לסיבוב על האופנוע שלי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת