00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

עוגיות שושנים פריכות ממולאות קצפת וניל - זהירות ממכר!

 
 
את העוגיות האלו אי אפשר להפסיק לאכול, הבצק הפריך המילוי הקצפתי הרך שנמס בפה ומשאיר טעם של עוד ועוד ועוד.......
המתכון דורש "קצת" עבודה אבל התוצאה בהחלט שווה, קדימה לעבודה!!
חשוב לציין שקיבלתי את המתכון מאשה מדהימה בשם מרסל שהיא גם יפה וגם אופה.
 
טיפ!!! 
 
לא תמיד יש בבית קמח תופח, להלן הנוסחא: על כל כוס קמח כפית מחוקה של אבקת אפיה.
 
מצרכים לבצק:
 
5 כוסות קמח תופח
4 חלמונים (צהוב)
1 מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
 
מצרכים למילוי (קצפת):
 
8 חלבונים (לבן)
1/3 + 1 כוס סוכר
1/3 + 1 אינסטנט פודינג וניל
 
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה, לא להפסיק את ההקצפה ולהוסיף את האינסטנט עד קבלת קצף ממש קשה.
 
אופן ההכנה:
 
ליצור בצק רך וגמיש אך לא דביק (להוסיף מעט קמח אם צריך), לחלק את הבצק
ל -4 חלקים שווים, לרדד כל חלק לעלה גדול אך לא דק מידי. למרוח כל עלה בקצפת ולגלגל לגליל ארוך.
להקפיא את הגלילים למשך שעתיים וכל פעם להוציא גליל מהמקפיא לפרוס לפרוסות ברוחב 2 ס"מ בערך, לסדר בתבנית ולהשאיר מרווחים בין העוגיות כי הן תופחות.
לאפות בחום בינוני עד גוון זהוב של ביסקוויט.
לבזוק אבקת סוכר ולשמור בקופסה אטומה עד שבוע. 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת