00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

חוויות מבולגריה וגם צ`ופסקה סלטה

הי כולם! חזרתי מהחופשה בבולגריה.
חופשה שהיתה מדהימה! עם נופים מרהיבים, פריחה יפייפיה, אוכל טוב, חברים טובים, מסלולי הליכה משגעים בהרים הגבוהים של בולגריה והבלקן בכלל.
המון מים ראינו שם וגם מעט שלג, עצי אשוח עצומים בגודלם ובגובהם והרבה אוויר נקי.
אשתדל להעלות תמונות ברשומות הבאות, כדי שגם אתם תהנו.
ואם בא לכם גם טיול כזה בבולגריה, אתם מוזמנים לכתוב לי למייל או במסר ואשמח לתת לכם את הפרטים של סוכנת הנסיעות הבולגריה והמדהימה שלנו שבנתה לנו טיול משגע וגם זול.
 
חווית האוכל בבולגריה היתה בשבילי לא סתם חוויה קולינרית אלא חזרה לטעמים מבית סבתא ואמא. התרגשתי בכל פעם מחדש כשיצא לי לאכול מאכל מוכר מהבית. היה מסקרן לבדוק טעמים, לוודא מתכונים ולראות אם המתכונים שכבר שנים מסתובבים אצלינו בבית זהים למקור (או שמא המקור השתנה עם השנים..).
 
אכלתי שם מוסקה שאפויה בתוך אחד מכלי הקרמיקה הבולגרים שרואים בכל פינה ובכל מסעדה שם. המוסקה שלהם בנויה משכבה של תפ"א, שכבה בשר טחון ושוב תפ"א ומעל הכל הקרמה של גבינת קשקבל. ציפיתי לראות חצילים אבל מסתבר שהגרסה הזו היא מהצד התורכי במשפחה ולווא דווקא מהבולגרים.
 
מוסקה בכלי בולגרי מסורתי
 
הבניצה היתה בדיוק כמו שאני מכירה, וגם הסוטלאש (דייסת אורז עם חלב) המתוק והטעים.
שישקבאב בכל פינה ופינה - אפילו בבוקר הם מדליקים את המנגל ואוכלים בשר  - שיפודי שישליק בצורת חרבות אשר לאחר פינוי הבשר מהשיפוד הם תוקעים אותו בתקרת העץ. מין מנהג מוזר שכזה...
 
שיפודי חרבות תקועים בתקרה לאחר פינוי הבשר מעליהן
 
את הביורק (Byurek) פגשנו בכל מסעדה, אבל לא בכל המסעדות הוא היה טעים ומוצלח. הבנתי שם, שהצלחת הביורק תלויה במידת הקליה של הפלפלים, בסוג הציפוי ודרך או זמן הטיגון שלו, וכמובן במלית שלפעמים היתה מעולה ולעיתים פשוט סתמית.
הוגש לנו ביורק עם גבינה וגם ירקות במילוי, ביורק שהורגש כי טוגן שעות לפני שהוגש לנו וביורק שטוגן בשמן שעבר גילגולים רבים.
הביורק הטעים ביותר שטעמנו שם היה עם מלית הגבינה והירקות וציפוי קריספי בדיוק כמו שצריך.
 
מאד רציתי לאכול שם גיבץ` אמיתי, אבל לצערי אין להשיג גיבץ` במסעדות המקומיות שם וההסבר שניתן לי ע"י המדריך הוא מכיוון שגיבץ` מכינים בתנור במשך 3 שעות ולא על הגז כמו שאני מכירה. את הגיבץ` מכינים בתוך סיר חרס ענק עם הרבה ירקות ועוף או בשר.
אז את הסיר כמובן קניתי  וכבר בשישי בצהריים הכנסתי לתנור את הסיר מלא בירקות ומעל הכל עוף מתובל בתבלינים ושמן זית. מה שיצא משם אחרי 3 שעות של אפיה בחום גבוה, היה מעדן! אבל מתכון תקבלו בהמשך  .
 
סיר חרס בולגרי מסורתי - יש כל מיני גדלים וגם אובלי
 
צ`פסקה סלטה - כפי שהוגש לנו באחת המסעדות בהן אכלנו - מוגש בצלחת בולגרית מסורתית
 
את הצ`ופסקה סלטה אכלנו כמעט בכל ארוחה! הסלט הזה קיבל את פנינו בערב הראשון בו אכלנו במסעדה מקומית. כל סועד מקבל מנה אישית של הסלט הזה ומה שנראה לנו מוגזם בתחילה, כי בכ"ז הוגשה לנו צלחת ענקית, התגלה כטעות! כולנו חיסלנו את הצלחת שהוגשה לנו ובכל מסעדה בימים שאחרי, דאגנו שהמנה הראשונה תהיה צ`ופסקה סלטה! יופי של פתיחה לארוחה.
הסלט פשוט מאד להכנה וממרכיבים זמינים - ממליצה מאד לאמץ!
 
 וזה כבר הסלט שהכנתי כאן .... התרגלנו
 
צ`ופסקה סלטה - סלט ירקות בולגרי
 
מרכיבים:
מלפפון גדול חתוך לקוביות גדולות
עגבניה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
2 ענפים של בצל ירוק חתוכים לעיגולים
1/2 פלפל ירוק פרוס דק
קובית גבינה בולגרית
פטרוזיליה
 
שמן זית לתיבול
פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
על צלחת רחבה להניח את המרכיבים בשכבות לפי הסדר:
מלפפון, עגבניה, בצל ירוק, פלפל ירוק, גבינה בולגרית מגוררת בפומפיה ומעל הכל ענפי פטרוזיליה לקישוט.
להזליף שמן זית או שמן קנולה (לפי טעמכם), מעט פלפל שחור גרוס וזהו!
אין צורך להוסיף מלח לסלט, הגבינה הבולגרית מלוחה דיו (במיוחד כאן, בבולגריה היא הרבה יותר עדינה וטעימה מהגבינה שלנו).
 
לכאורה, הסלט הכי פשוט בעולם!! אבל איפה כתוב שצריך שיהיה מורכב בכדי שיהיה טעים? נסו ותהנו גם אתם
 
בתאבון
 
 
תודה לכולם על הברכות לנסיעה טובה ברשומה הקודמת - חיממתם את ליבי   
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת