00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

שרקוטרי

01/07/2009
שרקוטרי, רבי חנינא 3, יפו

 

זמן קסם

 

אי אפשר להתעלם מסיפור הצלחתה לאחרונה של שרקוטרי בתל-אביב. בזמן קצר יחסית הפכה המסעדה ללהיט הקולינארי החם, האופנתי והמדובר ביותר בעיר. המקום מתמחה ביישון בשרים ובייצור נקניקיות – וקסמו בשילוב יוצא דופן בין אווירה לאוכל.

 

שרקוטרי מהווה אנטיתזה למסעדות המושקעות, המעוצבות, הפופולאריות כיום בעיר. רוב הסועדים בה יושבים בכלל ברחוב בחוץ. האורות צבעוניים, האווירה חיה, קסומה, קולנית – ומזכירה רחוב תוסס בברצלונה. יש בה משהו אלטרנטיבי, חתרני אפילו, כזה שהופך את סיפור הצלחתה למפתיע עוד יותר. זהו מקדש בשרים אמיתי, המהווה את התגלמות החיים הטובים והלא בריאים. שום מקום אחר בארץ אינו דומה לו.

 

המנות כאן אינן זולות – וגודלן כמנות ביניים. הזמנו צלחת שרקוטרי (63 ₪), שהיא מנה ייחודית למקום. מדובר בפלטת בשרים קרים, המוגשת עם פרוסות לחם וחרדל. היא הכילה בין השאר פרושוטו חזיר, פרושוטו אווז, סינטה חזיר - ותלולית של ממרח צרפתי כפרי בשם רייט (Rillete). נתחי הבשר אגב מיושנים במקרר מיוחד בקומה השנייה – וניתן לצפות בהם מבעד לזכוכית. הבשרים נפרסו דק-דק וכל פרוסה מהם היתה עזת טעם יותר מקודמתה. דליקטס אמיתי.

 

 

בנוסף הזמנו שקדי עגל (73 ₪). המנה כללה גם פטריות, חמאת כמהין ושורש פטרוזיליה. כבר בטעימה הראשונה ממנה נדהמנו מעוצמתה. השקדים היו נימוחים ועסיסיים – ויחד עם שאר המרכיבים נוצרה סערת טעמים שהטריפה את החושים. מנה נפלאה, שחובה להזמינה כאן.

 

 

השף וינס מוסטר נחשב לאחד הנקניקנים הטובים בארץ - ובמסעדה ישנן מספר נקניקיות מעשה ידיו להתפאר. הזמנו סוסיס מעושן (59 ₪). תערובת הבשר הכילה בקר, טלה, חזיר ו...שזיפים. הבשר היה דחוס, עתיר שומן ועז טעם. תוספת השזיפים היתה מעניינת, מיוחדת ועידנה את הטעם הבשרי המחוספס. מנה נהדרת אך כבדה מאוד.

 

 

כמו כן הזמנו ריב איי (78 ש"ח) שהוא עין האנטריקוט. הנתח, שמשקלו לא עולה להערכתי על 200 גרם, נחתך בפריסה לא עבה. הוא הוגש עם חמאת שום ושפצלי. בשר טעים, השפצלי ממכר, אך המנה פחות מיוחדת מקודמותיה.

 

 

בנוסף הזמנו שייטל (72 ₪). נתח הבשר היה מהנה יותר מהסטייק הקודם. הוא היה בשרי יותר, פחות שומני, דרש לעיסה – והיה עז בטעמו. המנה כללה גם מח עצם (לא לספר לרופא המשפחה. תודה) - והוגשה עם רוטב נפלא, שכלל לימון, פטרוזיליה, שום וחמאה - ועם אותו שפצלי מופלא. עונג צרוף.

 

 

על מנת לשבור את רצף המנות הבשריות, הזמנו גם פפרדלה אספרגוס (59 ₪). מדובר ברצועות רחבות ודקות של פסטה (שנעשית כאן במקום) המוגשות עם רוטב שמנת, פטריות ואספרגוס – כשפרמז`ן מפוזר בנדיבות מלמעלה. היתה זאת אחת ממנות הפסטה היותר טובות שאכלתי לאחרונה, המוכיחה שוינס למד דבר או שניים מתמר כהן צדק (שותפתו לשעבר במסעדת "וינס ותמר").

 

 

האמת? לא הייתי מתנגד להזמין פה בשר גם לקינוח, אולם החלטנו לתת צ`אנס לאגף המתוקים. הזמנו פאי פקאן (36 ₪), שהוגש עם כדור גלידת אגוזי לוז. הפאי היה קצת מתוק מדי, אך נחמד מאוד בסך הכל.

 

 

בנוסף הזמנו טארט אל קולוש (39 ש"ח) שהוא טארט תפוחים, המוגש עם גלידת וניל. מנה סטנדרטית לחלוטין.

 

 

עזבנו את המקום לקראת שתיים עשרה בלילה, מופתעים מהעובדה שברחוב לא היה שולחן פנוי אחד לרפואה. תופעה.

 

היתה זו הארוחה הכי שמנה, לא בריאה ועתירת כולסטרול שאכלתי מזה זמן רב. היא גם היתה הארוחה הכי מהנה, הכי איכותית והכי מיוחדת. היא הוכיחה שבשרקוטרי מצוינות היא שם המשחק. המסעדה מהווה מבחינתי את החידוש הקולינארי המרענן ביותר בשנה האחרונה. אך לא מדובר רק בעוד מסעדה מעולה, אלא במקום שהצלחתו מספרת גם משהו עלינו, על היחס שלנו לאוכל, לתרבות הבילוי והפנאי. לא בטוח שלפני כמה שנים מסעדה שכזאת בכלל היתה שורדת בארץ, מה שאומר שכולנו עלינו כיתה.

 

ציון: 4.5 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת