33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

בישולים: קבבונים ברוטב

יש המון פעמים שאני מתיישבת מול המסך והמקלדת ורוצה לכתוב על המון דברים אמיתיים מהחיים ומסיבות שונות מוותרת.
לדוגמא:
על ילדה קטנה וחזקה שנלחמת על חייה כבר שלוש שנים. מחזקת את כולם מסביב, מלאת שמחה וברוכת כישרונות.
 
על אישה אחת מאלפת, שיכולת הנתינה שלה הכי ענקית שאפשר, מלאה בתקווה..
 
על אירועים מהעבודה שלי שמביאים התמודדויות לא פשוטות שלי עם שלהם ושלהם עם שלהם. חלקם ממלאים וחלקם מרוקנים, אך תמיד מחדדים מה באמת חשוב בחיים.
 
על חתונה של בחורה שכולנו מסביב היינו נרגשים יחד עם ההורים כי ידענו איזה דרך עברו עד הלום... וכמה חשוב לא להפסיק להילחם, לא לוותר ולתת לתת.
 
על אחת, שהתמודדה שנים עם לקויות למידה ועכשיו מנצחת אותם ובגדול.
 
על פעוטונת מדהימונת שנפתחת לאט לאט כמו פרח ומביאה איתה יום יום גילויים על מי שהיא ומזכירה איך טורפים את החיים בגדול.
 
על קשיים שעולים ופתרונות לפעמים יצירתיים ולפעמים פחות וכל אירוע כזה מזכיר למה בחיים חשוב להיות חכם ולא צודק.
 
ובגלל שאני לא כותבת על כל אלה גם היום, אביא לכם במקום, מתכון:
 
קבבונים ברוטב
 
לקבבונים
 
1/2 ק"ג בשר בקר
1/2 ק"ג בשר טלה
4 שיני שום
בצל
חופן פטרוזיליה/כוסברה
כמון
1/2 כפית סודה לשתיה
מלח, פלפל
 
לרוטב
3 עגבניות חלוטות (קלופות) וחתוכות לקוביות
2 עגבניות מרוסקות
50 גר` רסק עגבניות מוכן
2 שיני שום קצוצים
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סילן
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה/ חריפה לפי טעם
מלח פלפל 
2 כוסות מים.
 
אופן הכנה
 
הקבבונים:
 
טוחנים את כל המרכיבים יחד מתבלים ומוסיפים את השמן.
מכניסים למקרר למס` שעות.
מוצאים מהמקרר יוצרים גלילים בעובי של אצבע.
חותכים את הגליל לחתיכות באורך של כ - 3 ס"מ.
 
מטגנים קלות את הקבבונים במחבת - השחמה קלה מכל צד.
 
הכנת הרוטב
מכניסים את כל החומרי הרוטב לסיר ומרתיחים. מערבבים וטועמים.
 
כשהרוטב מבעבע והמרכיבים מתמזגים, מעבירים לקדרה חסינת אש, מוסיפים את הקבבונים מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש (180 מעלות) לכחצי שעה, אח"כ מורידים את הטמפ` ל 100 מעלות לעוד
כ 40 דקות.
 
בהגשה כדאי להגיש לחם טוב, כי בדרך כלל מלקקים את הצלחת והקדרה וכך חוסכים מים ושטיפה..... :-))


הכריכה של ספר הפעלות שהכנו לפעוטנת (אני ואמא שלי)
 
 
 
טיפ`טן - לא כדאי לשפוך את ה"בוץ" של הקפה השחור לכיור אלא רצוי לשירותים. ה"בוץ" הופך ל"מלט" בצינורות הצרים. 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת