22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המסע לעמק החלומות

ההזמנות שלי


ביסקוטי

 
אוףףףף איזה חום ואני מעולפת
הגעתי היום מוקדם, כי למדתי
אז בשעה 3 כבר הייתי בבית
נימנמתי כמה דקות
והטלפון העיר אותי בבהלה
 
אבל רציתי לספר
שחברה הביאה היום ללימודים עוגיות מדהימות
פריכות ומאוד טעימות
וביקשתי מתכון
והכנתי אותם, עכשיו סיימתי מחכה שיתקררו
וזה מה זה נראה טוב, וטעים כי טעמתי אותם אצל החברה ללימודים
 
 
 
 
 
אבל אני מכירה את העוגיות האלו מאמא שלי ז"ל
שהייתה מכינה והייתה קוראת להם בצרפתית "קרונקו"
 
 
חומרים:
3 וחצי כוסות קמח (500 גר`)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
4 ביצים
כוס וחצי סוכר (300 גר`)
2 שקיות סוכר וניל (20 גר`)
3 כפות ברנדי או ליקר אחר (45 מ"ל)
2 כוסות שקדים לא קלויים (200 גר`)
כוס וחצי אגוזי לוז לא קלויים (150 גר`)

 

אופן ההכנה:


1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
3. בקערה נפרדת טורפים ביצים, סוכר, סוכר וניל וברנדי. יוצקים את תערובת הביצים לקערה עם תערובת הקמח, ולשים בידיים רק עד לקבלת בצק אחיד ודביק מאוד.
4. מוסיפים שקדים ואגוזים, ולשים קצרות לפיזורם האחיד בבצק.
5. בידיים נקיות ורטובות יוצרים מהבצק "נקניק" גדול ושמן, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ומשטחים בידיים לקבלת מלבן באורך 35 ס"מ, רוחב 20 ס"מ וגובה 4 ס"מ, בערך.
6. אופים 35-40 דקות, עד שהכיכר זהובה, מוצקה למגע אך עדיין מעט רכה ללחיצה. מצננים לחלוטין.
7. מחממים תנור ל- 140 מעלות.
8. בסכין ארוכה פורסים את הכיכר באלכסון ארוך ככל האפשר, לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות על רשת התנור (אוחזים בשני הקצוות, שלא יישברו).
9. אופים כ- 25 דקות, עד שהעוגיות יבשות למגע. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת גבוהה ואטומה.

 

 

 

יאלה ביי, להתראות בלילה, אנחנו פשוט יוצאים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
ההזמנות שלי

ארכיון פוסטים
נקה
קוד חופשי

הבלוג של הלב מזהב

קוד חופשי
הומלץ על ידי ה-בלוג
קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הלב מזהב אלא אם צויין אחרת