00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

סלט וולדורף

 
 
ה - סלט החגיגי שמיועד בדרך כלל אצלנו לחגים. ראשית מפני שההכנה שלו "הצריכה" קצת מאמץ. כל ההתעסקו עם הסלרי, לנקות היטב מסיבים וכו`...
 
עד שלמדתי שזה בכלל לא המתכון האמיתי. מה שהכנתי עד עכשיו היה "תואם וולדורף".
 
המתכון האמיתי - לסלט וולדורף הוא בשימוש ראש סלרי אחד גדול ולא בענפי הסלרי-האמריקאי. וכן , גירוד הסלרי וגם התפוחים. בשום אופן לא חיתוך בסכין.
 
אז כשניסיתי פעם אחת, והצליח, כפי שלימדה אותי רחל השפית, החלטתי שבכל הזדמנות אפשר להכין. לא רק בחגים.
 
זה טעים, חגיגי, קל הכנה, מזין ובריא.
 
מרכיבים ואופן הכנה:
 
ראש סלרי אחד גדול
3-4 תפוחי עץ - חמצמצים - מזן גרנד סמית`
3 כפות מיונז רגיל.
חצי כוס או כוס שלמה של אננס מקופסת שימורים. רצוי קל. ללא סוכר.
אגוזי מלך לקישוט.
 
ולהכנה:
 
מגררים את הסלרי במגררת גסה. מייד כשמסיימים לגרר, מוסיפים 2 כפות מיונז ומערבבים היטב. (לא לוותר ולדחות שלב זה כדי שהסלרי לא יגיר נוזלים).
 
מגררים את תפוח העץ - אני מעדיפה לא מקולף מקליפה. מוסיף צבע יפה לסלט.
 
שוב מערבבים עם כף נוספת של מיונז.
 
מוסיפים את חתיכות האננס שניקזנו היטב מנוזלים לסלרי ותפוח העץ ומערבבים היטב. (רצוי מראש לשים את הכמות הנדרשת במסננת)
 
מערבבים היטב. לא מוסיפים שום תיבול. ומקררים עד להגשה.
 
בעת ההגשה - מקשטים מעל באגוזי מלך, שלמים או חופן של אגוזים שבורים.
 
***
 
אפשר להוסיף 2-3 עלי סלרי - מלב הסלרי. (לא העלים החיצוניים) לתוספת טעם וצבע.
 
אין צורך להוסיף פלפל מלח ותבלינים נוספים על המיונז.
 
אין צורך להוסיף את האגוזים מראש אלא רק בעת ההגשה.
 
 
****
 
הטעם - אלוהי. בזכות ראש הסלרי.
 
נסו ותיהנו.
אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת