00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סריגה עם שוקו

סיפור מתכון - בישולים



ושוב היא קמה בשקט, בודקת אותם את הישנים, מכסה בעדינות למרות החום הכבד, מסתכלת על הקטנה בעיניים טרוטות שינה, מתה לחזור למיטה שלה אך יודעת שזה בלתי אפשרי.

בצר לה, היא זזה מהמיטה של שתיהן, מסתכלת בה פעם אחרונה באהבה אין קץ וממשיכה הלאה.

מרימה צלחות לכיור שוטפת משתדלת לעשות זאת בשקט ככל הניתן, אחריהן בא הסיר הגדול זה שהתעצלה כל השבוע לשטוף וחיכה לה שרוי, נעלם גם הוא. על המגבת מונחים כלים נקיים ורחוצים.

בודקת את המקרר......
חושבת,
חושבת,
חושבת,
בסוף מחליטה.

סיר גדול מונח על הגז עם 4 ליטר מים. את האש היא מדליקה, האש פוצחת ברעש, יודעת הגז לא סגור כמו שצריך, מכבה את האש, מסדרת את הגז, מדליקה שוב. אך הנה שקט. המים מתחממים.
בקומקום היא מרתיחה ליטר וחצי נוספים.

מקלפת את הבצל ודומעת, ושוב דומעת ושוב דומעת והדמעות הן גם על הילדות,
הבצלים מקולפים חתוכים ומחכים.
2 סירים נוספים מונחים על הגז, בשניהם השמן נמזג בעדינות משהו, ברכות  אין קץ, מחכה שיתחמם קמעה
ומניחה את הבצלים.

בסיר אחד היא מוסיפה לבצל 5 קישואים שרסקה על פומפיה גסה ורבע כוס מים.

בסיר השני נשפכים קוביות תפוחי אדמה קטנים, בצל אחד גדול חתוך לרבעים, 6 גזרים חתוכים לגלגלים,
3/4 כוס עדשים אדומות, מהמקפיא היא מוציאה שקית לשעת חירום ובה יש כרובית, ברוקלי ועוד קצת גזר.
היא מוסיפה גם אותה.
נותנת לירקות להתרכך ולהתבשל. 30 דקות חולפות להם, בהן היא יושבת על המחשב, בודקת דואר, מנסה
קצת לעבוד, וקצת לראות שמא הגיבוי כבר סוף סוף עומד להסתיים והיא תוכל לעבוד כמו שצריך כבר.....
אך לא, הוא יש לו זמן......
משתגעת.

חוזרת למטבח ומגלה שהבצל השחים יפה, בסיר הקישואים, מתבלת במרק בצל 10 ומוסיפה 2 ביצים.
מערבבת היטב היטב. מנמיכה ל-5 דקות ומכסה.

עכשיו היא מכינה מטבל לבשר: חצי כוס חומץ, חצי כוס שמן זית, חצי כוס מים, 2 כפות סוכר, 4 כפות רוטב סויה משובח, מעט פלפל שחור. לתוך זה היא שופכת את קוביות העוף שחתכה. שמה שעון עצר ל-30 דקות.

בינתיים מוציאה את מחבת השף שלה, מניחה שמן, זורקת בצל חתוך לרצועות גדולות, פלפלים בכל הצבעים מצטרפים בעניין, ומביטה בהם. איך הם עושים כזה רעש רוחש כזה, חושבת לסגור את הדלת אך מביטה בשעון ומבינה שאין טעם הלא כמעט 6 בבוקר. גם אם יצעק שאינו יכול לישון בעיה שלו, היה יכול לישון איתה או בחדר הילדים במיטה הריקה.

סוף סוף הירקות מתרככים מעט, חושבת מה להוסיף להם שכן לא עשתה קניות אתמול והבית ריק כמעט מירקות. באין ברירה פתחה פחית שימורי אפונה והוסיפה. איזה ריח, איזה טעם. תענוג.
ממשיכה לבשל את הירקות דקותיים נוספים ומוסיפה את העוף שכן עבר כבר יותר מזמנו.
חושבת חושבת חושבת חושבת
ובסוף מוסיפה גם הנוזלים בהם שכב לטעם לתוך הסיר.
שיהיה.

סיר קטן היא מוציאה מהארון, מודה לחבר שלימד אותה בזמן האחרון איפה הטעות שלה באורז ומכינה אורז. - יצא אגדה. תודה לך.

בסיר נוסף קטן גם הוא היא מרתיחה שוב 4 כוסות מים עם מעט מלח.
מחכה.........
מוסיפה חבילה של נודלס.
מבשלת 7 דקות.
ומוסיפה לירקות ולבשר שבמחבת.
נותנת להם 5 דקות ביחד וסוגרת את האש.
טועמת ומלקקת את האצבעות מרוב תענוג.

בינתיים למרק היא מוסיפה טעמים בוחשת וטועמת. חושבת אם להכין בצקניות וממתינה עם זה. תשאל את בני הבית אם רוצים את זה  או משהו אחר להסמכת המרק ובינתיים שיחכה הוא לא יברח.

השעון מתקדם.
השעון לא מחכה לאיש.
השעון נגדה הבוקר.

סוף סוף השעה 6:30 - 3 תבשילים מוכנים לשבת.
רגע עוד מעט הבלגן מתחיל......תן לה לנוח רגע אחד נוסף לפני מחול השדים המטורף של הבקרים אצלה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא של דפנה אלא אם צויין אחרת