00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

נודלס עם ירקות ובשר

אני אוהבת נודלס,  וניסיתי כל מיני מתכונים. בסוף יצא לי מישמש טעים להפליא, שילוב  פתאי ונודלס תאילנדי וסיני איזון מוצלח של טעמים. אפשר להעצים את החריפות, או המתיקות, או להדגיש את הטעם הסיני,
אפשר לבשל בווק גדול, למי שיש. או כמו שאני מכינה, בסיר רחב ששוליו גבוהים, ויוצא אחלה טעים שבעולם.
 
חומרים:
 
1 חבילה - 500- 400 גר` נודלס מסוג שאתם אוהבים. לבשל לפי ההוראות שעל השקית.
לסנן ולשים כ- 2-3 כפות שמן קנולה, שלא ידבקו.
 
מתחילים עם חיתוך הירקות והבשר.
 
 בסיר רחב עם שוליים גבוהים, 
 שני חזות עוף, לחתוך לקוביות קטנות. ולטגן ב1/3 כוס שמן קנולה, עד שמזהיב כ- 5 - 10 דקות.
 
 ירקות:
 
 3 גזרים מקולפים, לחתוך לגפרורים
1/4 כרוב לבן בינוני, לחתוך לרצועות דקות,
1 פלפל  אדום חתוך לרצועות דקות, 
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות,
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות,
2-3 שיני שום פרוסות (אפשר יותר/אפשר לוותר),
1  קופסה שימורי פטריות פרוסות, או שמפניון טריות באותו יחס של כמות.
בצל גדול, מחולק לרבעים וחתוך לפרוסות דקות.
 
להוסיף את כל הירקות לקוביות העוף המטוגנות, להקפיץ כ- חמש דקות, להוסיף תבלינים:
2 כפות פפריקה מתוקה
3-4 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
 2-3 כפות רוטב צ`ילי רגיל, או  מתוק חריף,
מעט מלח (זהירות! בסויה יש מלח)
פלפל שחור.
להקפיץ את העוף והירקות עם התבלינים, להמשיך לבשל, תוך הקפצה מדי פעם כ-5 דקות נוספות,
להוסיף את הנודלס המסוננים, לערבב עם הירקות, לבשל יחד כ- חמש דקות נוספות, לטעום, לתקן תיבול.  בשלב זה אפשר להוסיף דבש למתיקות, או סויה או צ`ילי .
 * לא מכסים את הסיר בשום שלב. אבל אם אתם חייבים, אז רק כיסוי חלקי.
 
טיפים:
 
מי שאוהב, יכול להוסיף קופסה קטנה תירס מתוק מסונן. ומי שאוהב יותר מתוק, יכול להשתמש גם בנוזלים של התירס המתוק כמרכיב תיבול נוסף, ואז לוותר על הדבש, או על חלק ממנו, לפי העדפתכם האישית.
 
 בקופסה עם מכסה תואם, נשמר מצויין במקרר כמה ימים. ואף משתבח וסופח את כל הטעמים.
לפני הגשה, אפשר להוסיף  באופן אישי בצלחת, רוטב סיני אדום, או צ`ילי  בטעם הרצוי, לחמם יחד עם מנת הנודלס, במיקרו מס` דקות.
ט-עים!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת