00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Tough Cookie

קרקר נגד קרקר

19/06/2009
 
נגיד שהיה מתחשק לכם משהו לנשנש ונגיד שזה לוקח שום כלום של זמן להכין אותו. לא הייתם מכינים ?
 
דא! ברור שכן!
 
אז היום התחשק לי משהו מלוח. חיפשתי מה לנשנש ולא מצאתי ולאחר חיפוש מעמיק מצאתי מתכון לקרקרים מהממים [לצערי לא ידוע לי מקור המתכון], כאלו שהקרקרים בשקית מחווירים לידם.
 
והכי חשוב ? HOME MADE , ללא חומרים [משמרים אלא מה?] כאלו ואחרים ושאר מרעין בישין.
 
היופי בקרקרים האלו מעבר לעובדה שהם ממכרים למוות  שהם מוכנים מאוד מהר ובמינימום הכנה ולמרות זאת כשהאיש נכנס הביתה וראה את הקופסא הוא שאל למה קניתי קרקרים ? . מיותר לציין את ההפתעה על פניו שגילה שהקרקרים נעשו בביתו שלו .
 
חומרים ל-90-100 קרקרים קטנים :
 
210 גר` קמח
חצי כפית מלח
פחות מחצי כוס שמן [זית או רגיל]
פחות מחצי כוס מים
 
ציפוי : מה שמתחשק - מלח גס , שומשום , פרג , קצח, אניס, זעתר או כל מה שמתחשק.
 
הערה  - אם תרצו להכפיל כמויות חלקו את הבצק לארבע חלקים וכמות השמן תהיה 3/4 כוס וכך גם כמות המים. את הקמח יש להכפיל רגיל.
 
אופן הכנה :
 
מערבבים את כל חומרי הבצק למעט הציפוי עד לקבלת כדור חלק. הבצק סופר נוח לעבודה ותהנו ממנו.מחלקים את הבצק לשניים ועוטפים בניילון נצמד . מניחים בצד ל-20 דק`.
 
 
 
 
בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות .
 
מרדדים על נייר אפייה מקומח את עיגול הבצק דק ככל האפשר [ראו תמונה].
מפזרים את הציפוי הרצוי על הבצק ומרדדים עם מערוך בעדינות עד שהציפוי נטמע בבצק בצורה טובה.
 
 
בעזרת מזלג מחוררים בעדינות את הבצק על מנת שלא יתנפח לחלוטין ומחלקים אותו בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה לצורות שרוצים.
 
 
קרקר מלח גס וקצח מוכן
 
 
קרקר השומשום והפרג מוכן
 
 
מכניסים לתנור ל-25 דק` ומצננים. שומרים בקופסא אטומה , הקרקרים נשמרים לזמן מאוד מאוד ארוך.
 
ולקופסא ....
 
 
ועוד תמונה אחת של החתיכים
 
 
אז זו כל התורה כולה. אני אוהבת לאכול אותם עם קוטג` וזה מתאים בצורה נפלאה לאירוח או סתם אם יש חשק למשהו מלוח [ממש מתאים לאוהבי המלוחים].
 
מקווה שאהבתם והמשך שבוע נעים ונפלא לכווווווווווווווווולם !  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ני3נו3ית אלא אם צויין אחרת