00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של מירי

פיצה מבצק שמרים - טעימה וקלת הכנה!!!

16/06/2009
יום ראשון הוא בדרך כלל יום שאוכלים בצהריים שאריות משבת.
האמת זה שנוא כאן על כולנו.
השבת החלטתי להכין אוכל שיספיק בדיוק רק לשבת כי ממילא אנחנו לא סובלים את השאריות אז למה אני מענה את כולם כל שבוע.
קמתי בבוקר עם הרגשה איטלקית באוויר - בא לי פיצה אבל אמיתית.... את המתכון לבצק לקחתי מאיזשהו אתר (נשבעת - לא זוכרת איך קוראים לו וזה לא בלוג בתפוז - הייתי מפרגנת אם כן) ואת הרוטב ההורס הכנתי לבד!
 
 
כמות: 2 פיצות אישיות - 2 תבניות 26 עגולות.
אני השתמשתי בתבניות חד פעמיות עגולות.
 
בצק:
 
2 וחצי כוסות קמח
כף  שמרים יבשים
כוס ורבע מים חמימים
4  כפות שמן זית
כפית מחוקה סוכר
כפית מלח
 
ההכנה:
 
להכניס לקערה את כל החומרים פרט למלח, ללוש לבצק, להוסיף מלח וללוש עוד כמה דק` עד קבלת בצק חלק וגמיש.
להניח את כדור הבצק בקערה, לכסות בשקית או מגבת להתפחה של כ - 30 דק`.
לאחר ההתפחה ללוש שוב את הבצק ולחלק ל - 2 חלקים שווים.
ליצור כדור ולרדד אותו מכל הכיוונים עד לקבלת עיגול בגודל התבנית.
 
 
רידוד הבצק לעיגול:
 
 
 
 
הכנת הרוטב:
 
מצרכים:
1 בצל קטן
1 שן שום - אני לא שמתי
2 עגבניות בשלות קלופות
3 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח, פלפל שחור
סוכר
אורגנו 
 
 
ההכנה:
 
לקצוץ בצל ושום, להזהיב בשמן זית ולהוסיף קוביות עגבניה, לטגן הכל ולהוסיף את הרסק והתבלינים.
להוסיף חצי כוס מים ולבשל על אש קטנה עד שהנוזלים יתאדו.
למרוח את הרוטב על הבצק (לחלק את הרוטב לשניים).
 
רוטב על הבצק:
 
 
 
 
 
 
לגרד גבינה צהובה בערך 150 גרם לשתי הפיצות ולפזר מעל.
 
 
 
להוסיף על הפיצה: זיתים, פטריות, תירס, בצל, עגבניות וכו`.....
 
 
 
לאפות כ - 15-20 דק` בחום בינוני 180 מעלות.
הנה התוצאה הסופית שהיתה טעימה מאוד - הילדים חיסלו הכל!!!!
 
 
בתאבון!!!!!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מי273 אלא אם צויין אחרת