00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

פאי תפוחים

 
פאי תפוחים.
 
המתכון של ראשל מ.
 
 
קרה לכם פעם שרק שמעתם תיאור של מתכון כבר דגדג לכם באצבעות להכין? מוכר???
 
לי זה קורה לרוב. אבל עם העוגה הזו. זה קרה אפילו יותר מהר ממה שיכולתי לתאר לעצמי. הקשבתי בריכוז רב להוראות. רשמתי כמובן. ומה שקורה בד"כ, כשמתכון מועבר ממישהו שמתמחה - ובמקרה הזה - ראשל היא שפית גדולה - המתכון  עובר כמו שהוא יחד עם ההצלחה מהמקור ישר אליך יחד עם הבטחה להצלחה.
 
וכך היה.
 
למי שהתמונות עושות חשק להכין ולטעום. הבטחה... הטעם הוא גן עדן. אבל זו לא חוכמה... כל מה שמכינים עם תפוחים בצירוף ניחוח הקינמון הוא הבטחה.
 
קדימה ... להכנה...
 
חומרים:
 
100 גרם חמאה,
ביצה
סוכר וניל, או מעט תמצית וניל אמיתית.
1/2 כפית אבקת אפיה.
כף סוכר.
וקמח - כמה שנכנס.
 
מערבבים חמאה רכה בטמפרטורת החדר עם הסוכר, סוכר וניל, ביצה.
מוסיפים את הקמח - מעורבב באבקת אפיה.. בהדרגה. הבצק צריך לצאת רך וגמיש. לא להוסיף יותר מדי קמח שהבצק לא יתקשה.
 
כשיוצא כדור גמיש, מכניסים לניילון ולמנוחה במקרר.
 
ניגשים להכנת התפוחים:
 
תלוי בתבנית שלכם. אם התבנית פאי גדולה, לוקחים 4 תפוחי גרנד סמית גדולים.
במקרה שלי התבנית היתה קטנה, לקחתי 2 תפוחי גרנד סמית גדולים.
 
חותכים את התפוחים לרבעים, מגלענים ולאחר מכן פורסים לפרוסות דקות.
(לא חתכתי את הקליפה....שיטת `קינגסטון` אבל זה לרשומה אחרת).
 
במחבת גדולה, ממיסים 25-50 גר` חמאה (תלוי בכם כמה חמאה אתם רוצים להכניס).
1/2 כוס סוכר. (אפשר להפחית).
 
ממיסים בעדינות עד שמתאחד ומתחיל להתקרמל ומייד מכניסים את התפוחים.
 
בעדינות מאחדים את התפוחים והקרמל. כל הזמן מערבבים על מנת שלא יישרף, ויתקרמל יותר מדי לסוכר גבישי.
 
כשכבר מוכן.... מוסיפים כפית קינמון ומערבבים עוד 2-3 דקות על הגז.
 
מצננים את תערובת התפוחים.
 
שלב 3
 
בתבנית הפאי, משטחים את הצק.
לוקחים 3/4 מהבצק ומשטחים. כדאי שייצא דק, כי הבצק טיפה תופח באפייה. במיוחד בדפנות.
מניחים את התפוחים במרכז הפאי.
אפשר לסדר את התפוחים בצורת מניפה ואפשר להניח איך שזה (לעצלנים)
מעל,,, מכינים רצועות בצק, ומשטחים אותן ומניחים על הפאי בצורת שתי וערב.
 
רצועות הבצק גם צריכות להיות דקות. כי הן תופחות.
 
אופים בחום בינוני כ- 45 דקות.
 
כשהעוגה מצטננת לגמרי, בוזקים מעל אבקת סוכר.
 
פורסים חתיכה, אוכלים ומתמוגגים.
 
ייסורי מצפון על שבירת דייאטה וכדומה מיותרים לגמרי. בגלל שהעוגה שווה.
 
 
 
ועכשיו לתוספות,,,, והנקודות לתשומת לב לפעם הבאה:
1.   אפשר להמיר את החמאה בבצק במחמאה או מרגרינה.
2. לא לוותר על החמאה עם התפוחים בשום מקרה, היא נותת לעוגה מרקם מאד עדין.
3. את הבצק בתחתית - מודגש - לא להכין עבה מדי.
4.   את התפוחים אפשר להכין/לקרמל יותר זמן. עד התערובת תהא טיפה כמו מרקחת.
5. את התפוחים לא קלפתי מהקליפה. אם כבר אני מתעסקת בבריאות ותזונה נכונה, אז כאן יישמתי רק טיפה מהעקרונות.
6. צריך להשקיע טיפה יותר בהכנת רצועות הבצק שמעל, בפרט אם הפאי מיועד לאירוח. העוגה קוצרת מחמאות.
7. להקפיד על תבנית פאי אמיתית. רצוי מחרס. כך הבצק לא נדבק אפילו לא משמנים את התבנית מראש והיא נפרדת יפה מהדפנות בסיום האפייה. 
 
*** בגלל שלא התאפקתי וטעמתי קודם, יצא שצילמתי את העוגה השלמה, כבר חתוכה.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת