44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פילה ברבוניה עם במיה, עגבניות, שום וכוסברה/פטרוזיליה

פילה ברבוניה עם במיה, עגבניות, שום וכוסברה/פטרוזיל...
פילה ברבוניה עם במיה, עגבניות, שום ופטרוזיליה


את הברבוניות אפשר להמיר בלוקוס, בפרידה וגם בדניס.

החומרים:
2 מחבתות טפלון
צלחות הגשה
8 פילטים ברבוניה גדולים (אפשר קפואה מופשרת במקרר)
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון טרי
מעט טימין קצוץ
400 גרם במיה קטנה. בלדי עדיף
שמן רגיל לטיגון עמוק
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה דק
2 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות ללא גלעינים
מעט פטרוזיליה טרייה  קצוצה ללא הגבעולים

להגשה תוספת של:
שמן זית מעולה
מעט מלח ים
עלי פטרוזיליה טריים



אופן ההכנה:
מפלטים את הברבוניה. עושים 2 -3 חריצים אלכסוניים בכל פילה
(שלא יתקפל).
מתבלים את הפילטים במלח, פלפל, מעט טימין ושמן זית ומשאירים במקרר ל 3-4  שעות מכוסה.


קוטמים את ראשי הבמיה בעדינות וחורצים לאורך לא עד סוף הבמיה.   שוטפים ומייבשים היטב.  מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הבמיה היבשה טיגון קצר כך שלא  תאבד את צבעה הירוק.
במחבת נוסף מחממים שמן זית, מוסיפים את השום והבצל ומזהיבים.  מוסיפים למחבת עם הבצל את במיה המטוגנת ומוסיפים את העגבניות ומבשלים 2-3 דקות נוספות.  מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטרוזיליה ולאחר דקה מורידים מהאש.
שומרים בצד במקום חם. (אני מכניסה למיקרו מכוסה במגבת).



במחבת טפלון מטגנים את הפילטים טיגון קצר מאד מכל צד.
(אפשר גם לצלות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות צלסיוס ל- 2-3 דקות) 
משתמשים בצלחת הגשה עמוקה או שטוחה גדולה.





מניחים את תבשיל הבמיה ומעל שמים את הפילטים. 2-3 פילטים לסועד בהתאם לגודלם.  מתבלים במעט שמן זית, מספר גרגירי מלח ים וכמה עלי פטרוזיליה מגישים חם.
בתאבון.
 
אם אהבתם לחצו על HIT ודרגו אותי

    
המטבח של מאיר השמן
לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים יומית     המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת